Snelle roerbak van tofu en groenten

15 - 30 minuten 1 comment

De herfst is officieel begonnen. Wat een verschil met zondag! Het regent te hard om nu op de fiets naar huis te gaan. Dus ik blijf nog maar even op mijn werk achter mijn pc zitten. Dat biedt mooi de kans om nog snel iets te posten en mijn nieuwe twitterfeed te testen. En na te denken over wat ik zo ga eten.

roerbak_tofu

Ik had bedacht dat dit een lekker, snel, vegetarisch gerecht is. Alleen heb ik de oestersaus even over het hoofd gezien. In oestersaus zit oesterextract, maar ik lees net op wikipedia dat er ook vegetarische oestersaus bestaat, vaak gemaakt van oesterzwammen. Zou dat een grap zijn? Je kunt ook sojasaus gebruiken voor dit gerecht.

Ondertussen weet ik ook wat ik ga eten: Snelle pizza

Twee jaar geleden: Italiaanse cheeseburger


Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 4 personen |
• 1 blok tofu, in blokjes • 1 bakje champignons, in plakjes • 2 preien, in ringetjes • 2 wortels, in stukjes • 1 bakje taugé • 2-4 tl sambal oelek • 4 el oestersaus of sojasaus • 2 el olie • rijst • seroendeng

Bereiding:

Verwarm de olie in een wok of koekenpan. Bak de blokjes tofu bruin. Schep de blokjes tofu uit de pan. Bak de champignons twee minuten. Voeg de prei en de wortel toe. Bak een aantal minuten tot de prei een beetje zacht is. Doe de tofu weer terug in de pan. Voeg de sambal en oestersaus/soja toe, roer alles goed door.  Proef en breng eventueel nog verder op smaak. Serveer met rijst en een beetje seroendeng.

One Comment

  1. Er bestaat wel degelijk vegetarische oestersaus, die heb ik wel in de toko gezien. In Den Haag zit zelfs een toko die alleen maar vegetarische dingen verkoopt, die hadden het ook staan.