Snelle pizza

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vegetarisch, Vlees Comments are Disabled

Tijdens mijn studententijd (wat klinkt dat ineens oud) hadden wij een heel gezond eetritme. Om twaalf uur ‘s middags ontbijten, om zes uur ‘s avonds lunch en ‘s nachts was het dan tijd voor het avondeten. Pizzeria Bienvenue in de Peperstraat was toen favoriet. Lekker een pizza Margarita of een broodje Lamaschoen (oftewel Lamachun, een flauwe woordgrap, ik geef het toe) mét knoflooksaus en die hele scherpe saus met uitjes. Wel bekend bij andere Bienvenue-gangers.

Deze snelle pizza heeft wel wat weg van een lamachun en eten we nu gewoon braaf om zes uur ‘s avonds, mét een biertje!

snelle_pizza


Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 – 4 personen |
• 2 el olijfolie • 1 ui, gesnipperd • 300 g rundergehakt of Quorn • 1 blikje tomatenblokjes • 1 tl paprikapoeder •  snufje kaneel • 4 tortilla’s • (ijsberg)sla in reepjes •  geraspte kaas • knoflooksaus, zelfgemaakt of uit een potje • voor de liefhebbers: jalapeño-pepers.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 225°C. Bak het gehakt/Quorn in de olijfolie. Voeg het uitje toe en bak even mee. Zet het vuur laag en voeg de tomatenblokjes samen met de paprikapoeder en kaneel toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Laat de saus nog even 5 minuten op laag vuur pruttelen.

Bestrijk de tortilla’s dun met de gehaktsaus, strooi er wat geraspte kaas overheen (hoeft niet) en bak 2 minuten of tot de kaas gesmolten is in de hete oven.

Beleg de Turkse pizza met wat reepjes sla en eventueel jalapeño-pepers, verdeel er wat knoflooksaus oven. Rol de pizza’s op en serveer direct.

Bron recept en foto: Allerhande

Comments are closed.