Utaste wijnproeverij op De Amshoff

Blog, Uit eten 2 comments

Gister was het dan eindelijk zover. We gingen wijnproeven op De Amshoff. Het was een fantastische middag. Een warme herfstzon zorgde ervoor dat we buiten konden zitten in de prachtige tuin van De Amshoff. Sjoerd van Utaste had 10 soorten wijn meegenomen. Een prosecco en een semi-sec cava. Drie soorten wit. Twee heerlijke rose wijnen. En drie soorten rood. In het gezelschap van ongeveer 20 mensen zijn we aan het proeven geslagen.

Amshoff

De wijnen werden afgewisseld met informatieve anekdotes van Sjoerd en hapjes van Jan. Nu wisten we van te voren dat het een proeverij mét oesters zou zijn. Maar dat we zoveel heerlijk bereidingen van oester en ander lekkers kregen  voorgeschoteld dat was een grote verassing! Oester puur, gepocheerde oester met tomaat, paprika, limoen en sojasaus, gepocheerde oester met zwarte bonensaus, pannacotta met bloemkool en Groninger worst, coquille met truffeljus en versgebakken soorten brood met kazen en rilette. Van mij mag elke zondagmiddag zo zijn!

Sjoerd, Marola en Jan, bedankt voor de goede zorgen. En als jullie in het voorjaar weer een proeverij organiseren, dan ben ik zeker van de partij!

De Amshoff

Overnachten in de oude pastorie, trouwen in het kerkje, dineren in het restaurant, een kooksessie met Jan of vergaderen in een unieke omgeving. Ga eens kijken bij De Amshoff. Een aanrader! 

Jan Stams en Marola Claessen
P.Venemakade 93-95
9605 PL Kiel-Windeweer
T +31(0)598 491066
F +31(0)598 491085
www.de-amshoff.nl

Utaste

Bemmelsedijk 4
6663 KZ Lent (Nijmegen-Noord)
T +31 (0)24 – 360 89 26
online wijnwinkel: www.utaste.nl
wijnblog: www.utastewine.nl

Tags

2 Comments

 1. Hallo Maaike,

  Wat een leuk stukje over onze workshop. Vind je het goed als wij jouw foto’s gebruiken op onze site?

  Groetjes
  Marola (De Amshoff)

 2. Dag Marola,

  Dat is helemaal prima. Ik zal je wel even wat mailen!

  Groeten,

  Maaike