Griekse salade

15 - 30 minuten, Salades Comments are Disabled

En zie hier, de Griekse salade voor bij de Marokkaanse gehaktspiezen. De hoeveelheden voor deze salade zijn een suggestie. Je kunt meer tomaten of komkommer gebruiken, de paprika eruit laten of zelfs sla toevoegen. De basis is rode ui met oregano en fêta.

griekse_salade

Marineer de ui een tijd in azijn en olie. Hierdoor wordt de ui minder scherp. Als je verse ui lekker vindt, doe dan geen moeite. Dat bespaart weer 2 uur wachttijd.

Een jaar geleden: Noedels met garnalen en pindadressing
Twee jaar geleden: Tagliata di entrecôte


Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten + wachttijd 2 uur | 6 personen |
• 1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringen • 1 el gedroogde oregano • zwarte peper • 1 el (rode-)wijnazijn • 6-8 el goede olijfolie • 1 halve komkommer • 4 rijpe tomaten • 1 rode paprika • 125 gr zwarte olijven zonder pit • 200 fêta, in blokjes • sap van een halve citroen

Doe de rode ui met de oregano, zwarte peper, olie en azijn in een kom. Meng alles goed door en zet afgedekt in de koelkast. Laat 2 uur trekken.

Halveer de komkommer in de lengte. Halveer de helften en snijd de komkommer vervolgens in blokjes. Snijd de tomaten in vieren en de kwarten vervolgens weer door de helft. Snijd de paprika in stukken die ongeveer zo groot zijn als de stukjes tomaat. Voeg de komkommer, tomaat, paprika, olijven en fêta toe aan de rode ui. Meng alles goed door. Breng op smaak met wat zout, peper en citroensap.

Comments are closed.