Noedels met garnalen en pindadressing

Hoofdgerechten, Vis 1 comment

Kijk, daar heb je nou goede vriendinnen voor. Ik had zelf geen tijd om een post te schrijven, omdat ik aan het verhuizen ben. Dan biedt Lina aan om een paar posts schrijven. Mijn dank is groot! De keukenkastjes zijn weer ingeruimd, dus ik hoop zelf vanavond ook weer aan de slag te gaan.

Sinds Maaike mij wees op de website van BBC’s Goodfood bepaalt deze site vaak wat er ‘s avonds ter tafel komt. Soms zoek ik op ingrediënt (bijvoorbeeld als ik ergens zin in heb zo rond de klok van vier uur, of wanneer ik nog iets heb liggen) en soms kijk ik gewoon wat rond. Zo kwam ik ook bij dit gerecht wat ik enigszins aangepast heb naar wat ik nog had liggen. Het lijkt wat ingewikkeld, maar dat komt voornamelijk door de vele ingrediënten. In werkelijkheid is het enorm simpel en snel klaar.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 2 personen |
• halve komkommer • 16 grote garnalen • 150 gr noedels • 200 gr sperziebonen • 1 lente ui • 1 kleine witte ui • 200 ml (light) kokosmelk • 2 el pindakaas • 1 el sesamolie • 2 el chilisaus • 2 el sojasaus • 1 tl groene currypasta • cashewnoten • limoen

Bereiding:

Kook de sperziebonen en de noedels beetgaar.

Verwarm een beetje olijfolie in de wok, fijngesneden witte ui fruiten, schijfjes komkommer, de sperziebonen, garnalen en plakjes lente ui roerbakken.

In een steelpan de kokosmelk, pindakaas, sesamolie, chilisaus, sojasaus en currypasta op laag vuur vermengen tot een gladde saus.

Als de groenten en de garnalen gaar genoeg zijn de noedels en de saus toevoegen, goed doorwarmen.

Voor het serveren wat gehakte cashews er overheen strooien en serveren met partje limoen.

Geïnspireerd op een recept van BBC GoodFood

One Comment

  1. Erg lekker! Bedankt voor deze tip!