Meloensalade

< 15 minuten, Bijgerechten, Hapjes, Vlees 1 comment

Meloen met ham is een klassiek voorgerecht. Altijd lekker en eenvoudig om te maken. Alleen raakte ik een beetje uitgekeken op de standaard variant. Laatst ging ik lunchen bij vriendin M. en zij had een heel eenvoudige salade gemaakt van meloen. Geen zoete fruitsalade, maar een meer hartige variant. Erg lekker!

meloen_ham

Laatst heb ik deze salade toch weer traditioneel geserveerd met Coburgerham. Met de meloenen in de Bonus was het gister weer heel verleidelijk om een meloen mee te nemen. Bij een pizza smaakte de salade ook goed.

Een jaar geleden: Garnalenkroketten
Twee jaar geleden: Pruimenchutney


Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten |
• 1 meloen (Galia of Cantaloupe) • halve limoen of citroen • peper • olijfolie • 4-6 blaadjes basilicum • rauwe ham • probeer ook een keer munt in plaats van basilicum

Bereiding:

Halveer de meloen en schep de pitjes eruit met een lepel. Snijd de meloen in parten. Snijd de meloen los van de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng de meloen op smaak met wat limoen/citroensap, versgemalen peper en olijfolie. Snijd de basilicum in reepjes en meng door de meloen. Serveer eventueel met rauwe ham.

Tags

One Comment

  1. Klassiek maar nog steeds erg lekker! Samen met de Italiaanse gehaktballetjes gemaakt.