Lasagne met pompoen en champignon

Hoofdgerechten, Vegetarisch Comments are Disabled

We hebben d’r weer één, in de categorie ‘pompoen’. Ze zijn nog steeds niet op (en ik ben er ook nog niet op uitgekeken). Verder stonden in de koelkast nog champignons en hüttenkäse. Daar moet toch iets mee te maken zijn, dacht ik. Het resultaat: lasagne met pompoen en champignon.

Ik ben tevreden met de smaak. Ik vond het zelfs lekker. De pompoen is een beetje zoet, maar met de hüttenkäse wordt het wat frisser. Ricotta had daarentegen het zoete van de pompoen nog extra benadrukt. Het is alleen wel lastig om de lasagnevellen goed gaar te krijgen. Het pompoen-champignonmengsel is geen natte saus. Je moet het mengsel dus goed uitspreiden of verse lasagnevellen gebruiken (of heel even voorkoken). Tallegio in plaats van mozzarella is misschien ook wel een goed idee. Die combinatie deed het ook goed op deze pizza.

P.S. Ik ben vandaag niet enige met een pompoenrecept. Ik bekijk net mijn Google Reader en kom meteen twee recepten tegen op de blogs die ik volg:
Pompoen-gnochhi
Glazed Acorn Squash

Ingrediënten:
| bereidingstijd 45 minuten | 2-3 personen |
• 500 g pompoen, geschild en in blokjes • 1 tl korianderzaad • 1 snuf chilivlokken • 2 el olijfolie • zout en peper • 250 champignons, in plakjes • 1 teentje knoflook, fijngesneden • 250 g hüttenkäse • 8 (of 4 verse) lasagnevellen • 1 bol mozzarella • evt. een paar blaadjes basilicum


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf het korianderzaad en de chilivlokken fijn in een vijzel. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan. Voeg de pompoenblokjes toe samen met de kruiden uit de vijzel en een snuf zout. Bak de pompoenblokjes op laag vuur tot ze (bijna) zacht zijn.

Pak nog een koekenpan of schep de pompoenblokjes uit de pan als ze gaar zijn. Verwarm 1 el olijfolie en bak de plakjes champignon op hoog vuur tot ze bruin beginnen te worden. Voeg op het laatst de knoflook toe. Meng de pompoenblokjes met de champignons.

Spreid 1/3 van het pompoen-champignonmengsel uit over de bodem van een ovenschaal. Verdeel 1/3 van de hüttenkäse over de pompoen. Breng op smaak met wat peper en zout. Leg 4 lasagnevellen op deze laag. Vervolg met weer 1/3, 1/3, peper, zout en 4 lasagnevellen. Ten slotte weer 1/3, 1/3, peper, zout en eventueel wat basilicumblaadjes. Verdeel de mozzarella over de lasagne. Zet de lasagne in de oven en bak in 30 minuten goudbruin en gaar.

Comments are closed.