Bij-elkaar-geraapt-eenpans-gerecht

Hoofdgerechten, Vlees 1 comment

Afgelopen maandag heb ik de penne met worst, champignon en cherrytomaatjes weer gemaakt. Deze keer trouwens met een blikje tomatenblokje. Ik kon in de winkel nog wel bedenken dat het een simpel gerecht was met worst, champignon en tomaat, maar ik kon niet meer bedenken dat het om cherrytomaatjes ging. Een blik tomatenblokjes smaakte ook goed, maar met verse tomaatjes is de pasta toch lekkerder.

Dit bij-elkaar-geraapt-eenpans-gerecht heb ik gemaakt met overgebleven braadworst en champignons. Prei, krieltjes en rozemarijn erbij en je hebt een makkelijk gerecht dat in 15 minuten klaar is. Je kunt natuurlijk ook andere combinaties maken. Kijk gewoon wat je nog hebt liggen of waar je tegenaan loopt in de supermarkt.

[lang_nl]Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 2 personen |
• 2 (braad)worsten • 1 prei • half bakje champignons • 400 g gare krieltjes* • 1/2 el verse rozemarijn (of bijvoorbeeld peterselie of oregano) • peper en zout

Bereiding:

Snijd de braadworst in stukjes (ongeveer zo groot als gehaktballetjes). Snijd de prei in ringen en de champignons in partjes. Halveer eventueel grotere aardappeltjes.

Verwarm een koekenpan en bak de stukjes worst rondom bruin. Ik gebruik geen extra boter, want er komt genoeg vet uit de worstjes. Voeg na ongeveer 5 minuten bakken de prei, champignons, krieltjes en rozemarijn toe. Bak alles goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Eet er een groene salade bij en eventueel Country Ketchup, duur maar wel lekker pittig.

* ik heb lente-aardappeltjes gebruikt van AH. Deze aardappeltjes lagen in de koeling en kan je met zakje en al in de magnetron in 6 minuten garen.

One Comment

  1. Gisteren gemaakt met wat variatie. I.p.v. prei had ik bosuitjes en ik had nog gekooktje kleine aardappeltjes in schil. Met de uit Groningen meegenomen sambalsaus uit het Javaans eetcafé en de boterslavariatie was het een heel smakelijk bordje. Bedankt voor de tip Maaik. (had helaas geen country ketchup)