M Street, Georgetown

Blog, Uit eten 2 comments

De laatste drie dagen van onze reis hebben we in Washington DC doorgebracht. Ik ben aangenaam verrast door de wijk waarin ons hotel zich bevond. De wijk Georgetown staat in DC bekend als trendy. Er zijn veel boetiekjes, goede restaurants en café’s. M-street is een van drukke hoofdstraten (samen met Wisconsin Avenue).

Voor een lekkere pizza ga je naar Pizza Paradiso. Wij zijn er zelfs twee keer geweest. Voor de pizza, maar ook voor de antipasto, de vele speciale biertjes van de tap en de gezellige sfeer.

Een andere aanrader is Leopold’s Kafe & Konditorei. Leopold’s ligt een beetje verscholen. Je loopt eerst door een soort steeg en een trap af, maar dan kom je wel op een mooi stil pleintje met een terras en een kabbelend fonteintje. Het interieur binnen is heel strak en modern. Je kunt bij Leopold’s eten, maar ook gewoon een cocktail drinken of thee nemen met een heerlijk (chocolade)gebakje. Wij hebben het alledrie achter elkaar gedaan, behalve de thee dan.

Dean & Deluca heeft goede koffie, broodjes en fruit & yoghurt parfait met muesli, die je ‘s ochtends op het (koele) terras kunt nuttigen, terwijl je heel verantwoord naar klassieke muziek luistert. Binnen kun je je vergapen aan al het andere lekkers en interessants.

Anthropologie ligt ook aan M Street. De kleding is niet geheel mijn smaak, maar ze hebben beneden wel leuke bordjes, kopjes, deurknoppen en ander spul om doorheen te neuzen.

Als je genoeg hebt van de drukte kun je op je gemak door de buurt slenteren. Je komt dan in mooie straten met bontgekleurde huizen met 18de en 19de eeuwse gevels en veel bomen. Het Chesapeake and Ohio Canal met zijn sluizen en trekschuiten (met ezels) doet je helemaal vergeten dat je in de grote stad bent. Alleen de zwerfers op de bankjes helpen je er aan herinneren.

Kortom, ben je in Washington, ga dan zeker ook naar Georgetown. Of zoek een hotel in Georgetown dan heb je ‘s avonds genoeg te doen en ‘The Mall’ is vanaf hier goed te bereiken.

2 Comments

  1. En weet je waarom er geen metro naar Georgetown gaat? Om te voorkomen dat mensen die zich slechts openbaar vervoer kunnen veroorloven de wijk ´vervuilen´. Maar het is inderdaad een van de leukste stukjes DC!

  2. Je kunt altijd met de bus 🙂 Hebben wij ook gedaan. Drie haltes met de bus en dan de metro. Kost maar 35 cent extra.