Champignonburger

17.06.12

Deze broodjes met Portobello en blauwe kaas maakte ik enige tijd geleden bij deze soep. Een Portobello kun je ook goed bereiden op de barbecue als vegetarisch hamburger-alternatief. Grill de Portobello dan eerst een paar minuten met de steelzijde naar beneden.

Je kunt Portobello vullen met blauwe kaas, maar roomkaas met kruiden en geitenkaas zijn ook lekker.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 min | 2 personen |
• 1 rode ui, in partjes • 1 tl olijfolie • 2 el balsamico azijn • 2 Portobello paddestoelen • 1 tl tijmblaadjes • 25 g blauwe kaas (in mijn geval Blue d’Auvergne) • 2 ciabattabroodjes • handje rucola(slamelange)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de rode ui met de olijfolie en azijn en verdeel de ui over de bodem van een braadslee. Leg de Portobello’s ertussen met de steel naar boven. Bestrooi ze met de tijmblaadjes en wat peper en zout. Bak 15 minuten tot de paddestoelen zacht beginnen te worden en de ui begint te karameliseren.

Verkruimel de blauwe kaas in de holte van de paddestoelen en zet terug in de oven. Bak nog een minuut of vijf tot de kaas is gesmolten en begint te verkleuren.

Snijd de broodjes open en beleg met een beetje sla. Verdeel de rode ui over de broodjes en leg een Portobello op elk broodje.

Gebaseerd op een recept van BBC GoodFood


Reacties

  1. Dat ziet er lekker uit!

  2. Deze zien er ontzettend goed uit! Lijkt me ook lekker op de barbecue (nu die zomer nog…)

  3. @Denise deze zijn inderdaad lekker op de barbecue. Net een paar dagen zomer achter de rug, maar klaar voor meer!

Laat een reactie achter