Griekse yoghurt met rabarber en aardbei

15 - 30 minuten, Toetjes Comments are Disabled

Na de salade was er nog ruimte voor een toetje. Aardbei en rabarber zijn een goede combinatie. Ik vond het alleen zonde van de mooie verse aardbeien om ze aan de rabarbercompôte toe te voegen. De aardbeien heb ik daarom slechts gemarineerd in een beetje vanille-extract en poedersuiker.

De aangegeven hoeveelheden leveren een flink glas met toet op. De verhoudingen komen niet zo precies, minder maken kan ook. Ik maak de rabarber bijna altijd klaar in de magnetron. Je kunt de rabarber natuurlijk ook in een pan bereiden. Dit duurt waarschijnlijk wel iets langer.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten + afkoelen rabarber |
• 500 g rabarber, in stukjes suiker • 500 g aardbeien • 1 el vanille-extract • poedersuiker • 500 g Griekse yoghurt • eventueel ongezouten pistachenoten, grofgehakt

Bereiding:

Doe de stukjes rabarber in een glazen schaal met deksel. Voeg 2 el water toe en vast een paar el suiker. Dek de schaal af en zet 3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Schep de rabarber om en herhaal het verwarmen en omscheppen nog 2-3 keer tot de rabarber gaar is en uit elkaar valt.

Scherp de rabarber in een zeef en vang het sap op. (Je kunt het sap aanlengen met bronwater voor een glas limonade). Doe de rabarber terug in de schaal en proef of er meer suiker bij moet. Laat de rabarbercompôte afkoelen.

Snijd de aardbeien in kwartjes. Doe ze in een kom. Besprenkel met vanille-extract en bestrooi met een beetje poedersuiker. Schep de aardbeien om en laat even staan.

Meng de rabarber met de Griekse yoghurt. Schep een laagje yoghurt in een glas, dan een laagje aarbei, laagje yoghurt, laagje aardbei, laagje yoghurt en maak af met een paar aardbeien. Bestrooi eventueel met wat gehakte ongezouten pistachenoten.

Comments are closed.