Worstjes met champignons, tomaat en olijven

03.01.11

Na de overdaad van de Feestdagen is het tijd voor ‘normaal’ eten. Gewoon aardappelen, groente, vlees en dan toch een beetje anders. Dit gerecht is snel klaar en smaakt goed in combinatie met aardappelpuree of pasta.

Een jaar geleden: Calzone alla Parmigiana
Twee jaar geleden: Sambal van rode ui
Drie jaar geleden: Ravioli met proscuitto, zongedroogde tomaten, basilicum en mozzarella


Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | recept voor 4 personen |
• 400 g (magere) worstjes (bijv. runderchipolata’s) • 1 ui, gesnipperd • 2 teentjes knoflook, fijngesneden • 250 g champignons, in dikke plakken • 1 blik cherrytomaten • 2 tl oregano • snuf chilivlokken • 1/2 bouillonblokje • 100 g zwarte olijven • eventueel maïzena of Allesbinder • aardappelpuree of pasta

Bereiding:

Verwarm 1 el olijfolie in een braadpan. Knip de worstjes met een schaar in stukken. Bak de worstjes een aantal minuten tot ze rondom beginnen te kleuren. Voeg de ui, knoflook en champignons toe en bak nog een aantal minuten.

Voeg de cherrytomaten, een half blik water, het halve bouillonblokje, de oregano en de chilivlokken toe aan de worstjes. Breng aan de kook en laat zachtjes 15 minuten stoven.

Als de saus te dun is, kun je hem een klein beetje binden met wat Allesbinder of maïzena (eerst oplossen in een klein beetje koud water). Voeg tot slot de olijven toe. Serveer met aardappelpuree of pasta.

Gebaseerd op een recept van BBC GoodFood

Utaste Wijnsuggestie: Marc Signerin Fleurie Cru de Beaujolais
Deze wijn is erg elegant met een geparfumeerd bouquet. In de neus zijn tonen van bloemen herkenbaar evenals frambozen en aardbeien. Deze wijn kan zeer jong gedronken worden maar kan ook na enkele jaren een fluwelige, zijdezachte smaak ontwikkelen. Fleurie wordt de koningin van de 10 crus genoemd, met name door de vriendelijke, tot de verbeelding sprekende naam en de unieke frisheid in geur en smaak.


Reacties

  1. Gisteren gemaakt. Heerlijk!

Laat een reactie achter