Vis met tomaat en pesto

< 15 minuten, Hoofdgerechten, Vis 1 comment

Een tijd geleden zag ik bij AH roerbakvis. Stevige visstukjes waarbij de claim was dat ze niet uit elkaar zouden vallen tijdens het roeren en bakken. Tot nu toe had ik nooit de behoefte om deze roerbakvis te gebruiken. Maar voor het gerecht van vandaag leek het mij wel praktisch. Deze vis bleek helaas al gezwommen. Het product was blijkbaar geen groot succes.

Je kunt natuurlijk ook net zo goed zelf vis in stukjes snijden. Neem stevige witte vis die niet zo snel uit elkaar valt. Je kunt bijvoorbeeld pangasius of tilapia nemen. En bak het gerecht niet te lang. Met meer vis en wat extra crème fraîche kun je hier ook een 3-4 persoonsgerecht van maken. Als je niet van vis houdt, neem dan kipfilet.

Een jaar geleden: Calzone alla Parmigiana


Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | recept voor 2 [4] personen |
• 300 [600] g stevige witte vis (bijv. pangasius of tilapia) • 1 prei, in ringen
• 250 g kerstomaatjes, gehalveerd • 2-3 el pesto • 100 [125] ml crème fraîche (eventueel light) • zout en versgemalen peper • 1 el olijfolie • eventueel verse basilicumblaadjes

Bereiding:

Snijd de vis in stukjes van 2 cm. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan of wok. Fruit de prei een paar minuten. Voeg dan de vis toe en bak een paar minuten mee. De prei en vis hoeven niet bruin te worden, maar moeten garen. Voeg de kerstomaatjes toe en bak ook deze nog een paar minuten mee tot ze een beetje zacht beginnen te worden.

Schep 2 el pesto en de crème fraîche bij de vis. Roer de saus goed door en laat nog een paar minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel nog wat extra pesto. Roer tot slot wat verse basilicumblaadjes door de saus. Serveer met rijst, pasta of aardappelpuree.

One Comment

  1. Lekker en makkelijk! Voor herhaling vatbaar 🙂