Salade van mozzarella en gegrilde pepers

14.06.10

Voor wie uitgekeken is op de klassieke caprese, geen rijpe aardbeien kan vinden of voor wie zin heeft in wat pit: salade van mozzarella en gegrilde pepers.

De romige mozzarella zorgt voor verkoeling bij de gegrilde pepers. Een verassend lekkere combinatie.

Een jaar geleden: Waldorfsalade eigen stijl
Twee jaar geleden: Rauwe bietjessalade
Drie jaar geleden: Caponata


Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 2 personen |
• 1 bol buffelmozzarella • 1 rode Spaanse peper • basilicum • lekkere olijfolie • citroensap • versgemalen zeezout en zwarte peper

Bereiding:

Prik de peper in met een puntig mes. Dit voorkomt het opzwellen en uit elkaar knallen. Leg de peper direct op de kookpit van je gasfornuis. Dus direct in de vlam. Laat de peper rondom zwart blakeren. Keer hem tijdig om. Je kunt dit ook met een crème-bruléebrander doen. Doe de peper in een zakje of afgedekt schaaltje. Laat de peper 5 minuten afkoelen. Het velletje stoomt zo los.

Trek de bol mozzarella in stukken en verdeel over twee borden. Verwijder het vel en de zaden van de peper. Snijd de peper in reepjes. Verspreid de peper gelijkmatig over de mozzarella. Snipper er nu wat basilicum overheen. Bestrooi met wat zeezout en zwarte peper uit de molen. Besprenkel met een klein beetje citroensap en een flinke scheut lekkere olijfolie.

Recept van Jamie Oliver

Utaste Wijnsuggestie: Deze frisse salade vraagt om een frisse wijn met een klein zoetje dat past bij de peper. Het moet niet al te heftig zijn, dus daarom kies ik de Mount Riley Sauvignon Blanc. Deze frisse wijn is afkomstig uit een van de beste Sauvignongebieden, te weten Marlborough in Nieuw Zeeland. Zij is net iets stuivender en aromatischer dan de Franse tegenhangers en heeft ook een klein zoetje mee. Hierdoor past zij perfect bij een dergelijke salade.


Reacties

  1. Laat ik nou net alle ingrediënten in huis hebben. Lekker was dat!

Laat een reactie achter