Mozzarella

Salades 3 comments

Vorig jaar heb ik mijn verjaardag gevierd bij Obika in Rome. In een afgelegen straatje in het centrum van Rome, aan een klein pleintje, is deze mozzarella bar te vinden. Deze hele bar draait om Mozzarella di Bufala Campana DOP in allerlei soorten en maten. Verder serveren ze ook andere Italiaanse specialiteiten zoals bresaola en prosciutto. Toen wij daar om een uurtje of acht langsliepen, waren de bar en het terras nog bijna helemaal leeg. Dus wij dachten daar makkelijk te kunnen eten, maar Italianen eten pas om een uurtje of tien elf en alle tafels bleken gereserveerd te zijn. Uiteindelijk konden wij later op de avond toch nog een tafeltje op het terras bemachtigen en hebben we ons te goed gedaan aan 3 soorten mozzarella, een schaal met verschillende Italiaanse vleeswaren, knapperig brood en een goede fles rode wijn. Om het op zijn Gronings te zeggen: er zijn slechtere plekken om je verjaardag te vieren!

insalata_caprese

De mozzarella van Basarz is ook erg lekker. Ze verkopen verse, romige mozzarella en niet van dat kauwplastic uit een zakje (wat wel weer goed is voor op een pizza). Meestal ga ik voor de buffelvariant, maar ze verkopen ook goede mozzarella gemaakt van koemelk. Als ik lekkere tomaten heb dan maak ik een klassieke insalata caprese (salade in de stijl van Capri = een Italiaans eiland in de Golf van Napels). Zonder tomaat is deze insalata nog steeds fantastisch.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 5 minuten | 2 personen |
• 1 of 2 bollen lekkere (buffel)mozzarella • 2 lekkere tomaten (bijvoorbeeld Tasty Tom) • paar blaadjes basilicum • lekkere olijfolie, kies een fruitige of een peperige soort • versgemalen peper • zeezout 

Bereiding:

Snijd de mozzarella en tomaten in plakjes en rangschik ze op twee borden. Verscheur er een paar blaadjes basilicum overheen. Sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met wat versgemalen peper en zeezout.

3 Comments

  1. Hi,

    De buffelmozarella van kaashandel Van der Ley in de Oosterstraat is ook niet te versmaden! Deze winkel is voor mij toch al alsof ik als klein kind weer in een snoepwinkel sta!

  2. Dat gevoel herken ik. Laatst vroeg ik ook of kaas niet gaat vervelen als je in die winkel werkt. In de hoop dat dat zo is, want anders zou ik de hele dag door kaas willen eten als ik daar zou werken. Maar het antwoord was ‘nee’. Degenen die daar werken hebben zelfs moeite om zich in te houden.

  3. Pingback: Mozzarella met aardbeien & Baigorri – Maceración Carbónica - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food