Waldorfsalade eigen stijl

< 15 minuten, Salades Comments are Disabled

Een aantal dagen geleden zag ik op op ‘Simply Recipes’ een recept voor appel-walnoot-gorgonzola-flapjes. Elise gaf daarbij de suggestie dat de vulling ook in een wrap ‘gewrapped’ kan worden. Of als basis kan dienen voor een Waldorfsalade. ‘s Avonds in de supermarkt, op zoek naar een snelle maaltijd, dacht ik terug aan deze flapjesvulling.

waldorf

En heb ik mijn eigen draai gegeven aan de ‘Waldorfsalade’. Voor de dressing heb ik crème fraîche gebruikt, maar je kunt ook kiezen voor mayonaise. De wrap lijkt mij nog steeds een goed idee voor een lunch. Maar ja, vandaag ben ik weer de hele dag onderweg. Dus dat betekent nog een paar dagen wachten.

Voor de oplettende lezer, die denkt: ‘Hoe kan ze nou posten terwijl ze ‘onderweg’ is?’. Lang leve de uitgestelde publiceermogelijkheid van WordPress.

Een jaar geleden: Aardbeienijs met balsamico
Twee jaar geleden: Pasta met zoete tomatensaus en gebakken ricotta


Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 2-4 personen |
• 1 appel • 1 avocado • 2 el citroen- of limoensap • halve gerookte kipfilet • 75 g gorgonzola • 50 g walnoten, in stukjes • 2 el crème fraîche • 1 tl honing • peper en zout • 75 g gemengde sla

Bereiding:

Snijd de appel en de avocado in blokjes en doe ze in een kom. Sprenkel er wat citroen of limoensap over, zodat de appel en avocado niet bruin worden. Snijd vervolgens de kipfilet en gorgonzola in blokjes en meng ze met de walnoten door de appel en avocado. Breng op smaak met wat peper en zout.

Meng de crème fraîche met de honing. Breng op smaak met wat peper en zout. Doe de sla in een slakom. Schep het appelmengsel en de crème fraîche-dressing over de sla. Serveer met wat brood.

Comments are closed.