Biscuitbodem met room en vruchten

15 - 30 minuten, Taart en ander zoet 5 comments

Soms ben ik een beetje koopverslaafd. Dan loop ik over de markt en dan word ik tè hebberig van al het verse fruit dat nu volop verkrijgbaar is. Ik zie dan van die donkerrode kersen liggen en dan ben ik meteen verkocht. Bij een andere kraam kom ik bakjes bramen, aalbessen, bosbessen en frambozen tegen. Twee bakjes voor € 2,50. Dat laat ik mij geen twee keer zeggen.

vruchtenvlaai

Hmm en die aarbeien zien er ook lekker uit. Ik krijg zelfs nog een week garantie van de marktkoopman als ik ze in de koelkast bewaar. Nu kun je al dat fruit gewoon opeten – een schaaltje bosbessen eet ik alsof het borrelnootjes zijn -, maar je kunt er ook iets leuks mee doen. Zoals een biscuitbodem met room en vruchten maken. Snel klaar en het ziet nog mooi uit ook. Je kunt ook kiezen voor één soort fruit op deze bodem. De banketbakkersroom kun je ook weglaten en in plaats daarvan gelatine over de taart gieten.

Twee jaar geleden: Pruimenvlaai
Ook twee jaar geleden: Walnootijs met Frangelico

Biscuitbodem

Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 minuten | 8-10 punten |
voor de bodem: • 4 eieren • 160 g bloem • 130 g suiker • snufje zout • taartvorm 28 cm Ø
voor de bodem: • 3 eieren • 120 g bloem • 100 g suiker • snufje zout • taartvorm 25 cm Ø

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een kom in een pan met heet water en klop de eieren met de suiker hierin tot je een crèmekleurige, schuimige, iets dikke massa hebt.

Zeef de bloem, voeg een snufje zout toe en schep voorzichtig door het eiermengsel.

Vet een vlaaivorm met omgekeerde rand in met boter. Bestuif de vorm eventueel met bloem. Schep het deeg in de vorm en bak 15 minuten. Laat de gebakken bodem omgekeerd op een rooster afkoelen.

Banketbakkersroom

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten |
• 2 eierdooiers • 2,5 el suiker • 2,5 el bloem • 3 dl melk • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding:

Meng de eidooiers met de suiker. Zeef de bloem voor gebruik om klontjes te voorkomen. Meng de bloem met ½ dl melk en voeg al roerende het ei/suiker mengsel toe.

Verwarm de rest van de melk met de vanillesuiker tot het bijna kookt. Voeg een klein scheutje warme melk toe aan het bloemmengsel en roer goed. Breng de melk aan de kook en voeg het bloemmengsel al roerende toe aan de kokende melk. Kook een paar minuten zachtjes door, terwijl je goed blijft roeren. De banketbakkersroom krijgt nu de dikte van vla.

Haal de banketbakkersroom van het vuur halen en blijf doorroeren tot de pudding enigszins afgekoeld is. Verwerk de pudding op een taart of in puddigbroodjes voordat hij te dik wordt.

Biscuitbodem met room en vruchten

| bereidingstijd 5 minuten | 8-10 punten |
• 1 biscuitbodem • banketbakkersroom • verse vruchten

Bestrijk de bodem met banketbakkersroom en verdeel de verse vruchten over de taart.

5 Comments

  1. Dat ziet er heerlijk uit! Het verse zomerfruit is ook een van mijn favorieten en daar wordt ook heel de zomer lekker van gesnoept.

  2. ziet er heel lekker uit ga het zeker eens proberen

  3. Pingback: Soesjes zoet of hartig – Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food

  4. deze taart heb ik al enkele keren gemaakt echt een super recept

  5. Heb t idee dat bodem niet hoog genoeg wordt hoe kan dat? Wat doe ik fout?