Farro-linzensalade met geitenkaas en avocado

30 - 60 minuten, Bereidingstijd, Salades 2 comments

Soms kan ik blij worden van dingen waar anderen niks mee hebben. Op dit moment is dat mijn nieuwe lunchbox met koeltasje. Ik had al een kleine variant en nu heb ik ook nog de grotere variant aangeschaft. Ze zijn van het merk Black+Blum.

Farro-linzensalade met geitenkaas en avocado

Waarom ik er zo blij van word? Ze lekken niet, hebben losse bakjes voor dressing, het kleine bakje heeft een divider, het grote bakje heeft nog een extra inzetbakje, je kunt je vork eraan vastmaken, opwarmen in de magnetron en ze zien er nog mooi uit ook. Je kunt ze o.a. online bestellen bij Kookpunt.

Nu moet ik dus wel voortdurend meeneem-lunches verzinnen. Maar met een beetje vooruit plannen en avondeten maken waar nog genoeg van overblijft, kom ik een heel eind.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 45 minuten | 6 personen |
• 200 g le puy-linzen • 200 g farro* • 1 rijpe avocado • 150 ml yoghurt • 125 g zure room • rasp en sap van 1 (bio)citroen • 1 el extra vergine olijfolie • 100 g amandelschaafsel • handvol rucola • 250 g geitenkaas • 2 lente-uitjes of bosje bieslook, in ringetjes

Bereiding:

Zet de linzen op in koud water, breng aan de kook en kook ze in 20-30 minuten tot ze net zacht zijn. Giet af en spoel af met koud water. Laat de linzen uitlekken. Zet ondertussen ook de farro op in koud water, breng aan de kook en kook in 15-25 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water. Laat de farro uitlekken.

Pureer het vruchtvlees van een halve avocado met de zure room, yoghurt, citroenrasp en -sap glad in een keukenmachine of gebruik de staafmixer. Breng op smaak met wat zout en flink versgemalen zwarte peper.

Snijd de andere helft van de avocado in blokjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.

Meng de linzen en farro met de olijfolie en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Verkruimel de geitenkaas boven de salade. Strooi de avocado, amandelen, bosui en rucola over de salade en schep voorzichtig om.

Serveer de salade met de dressing apart erbij. Dan kan iedereen naar smaak dressing aan de salade toevoegen.

*farro is te verkrijgen bij Italiaanse delicatessenzaken (in Groningen bij Ariola, Folkingestraat 54). Vervang de farro eventueel door spelt of gort.

Gebaseerd op een recept uit Delicious.

2 Comments

  1. Wat een prachtig recept, en een hele gave site! Heel inspirerend!

  2. Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
    your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

    I hope to see you there soon!