Italiaanse cordon bleu

15 - 30 minuten, Vlees 3 comments

Dit is een recept uit de oude doos. Geen idee waar ik het vandaan heb. Ik maakte dit al in het eerste van mijn studie. Het vriendje was er dol op, dus het stond regelmatig op het menu. Na een tijdje kon ik dit gerecht niet meer zien. Het vriendje is gebleven, maar de Italiaanse cordon bleu heb ik jaren niet meer gemaakt, al wordt er af en toe naar gevraagd.

Vorig week toch maar weer eens gemaakt als begeleider van andijviestamppot. Met slapeloze nachten moet je de heer des huizes toch te vriend houden 🙂 . De smaak was wel weer lekker, ik vond alleen het vlees te taai. Het waren scharrelfiletlapjes van de Appie. Misschien had ik pech of toch de volgende keer maar schnitzel proberen. Je kunt het vlees paneren, zelf houd ik daar niet zo van.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | 4 personen |
• 4 varkensfiletlapjes, schnitzels of medaillons • 1 pakje MonChou • 8 plakjes salami • oregano • peper en zout • peper en zout • cocktailprikkers

Bereiding:

Snijd de filetlapjes/medaillons in, maar zorg dat ze aan de achterzijde vast blijven zitten. schnitzels hoef je niet in te snijden. Bestrooi de binnenzijde met wat zout, peper en oregano.

Snijd het pakje MonChou in vier stukken. Wikkel om elk stukje roomkaas 1 à 2 plakjes salami. Stop de roomkaas in het filetlapje of leg op de schnitzel. Maak het vlees dicht met enkele cocktailprikkers.

Bak de cordon bleu’s aan 5-6 minuten aan beide zijden tot ze gaar en goudbruin zijn.

3 Comments

  1. Hans van der Laan

    Dan ook gefeliciteerd met het vriendje! En met jullie aanwinst natuurlijk!

  2. ‘parneren’? ‘medallions’?

  3. @ivo aangepast.