Spaghetti met groene asperges, garnalen en tomaat

15 - 30 minuten, Vis 1 comment

Deze spaghetti at ik jaren geleden in Londen. Het was een restaurant in een kelder in Notting Hill. De naam kan ik me niet herinneren. Ik was met mijn ouders en zusje een weekend in deze fantastische stad. Na een dag rondsjouwen, smaakte deze pasta erg goed. Thuis heb ik meteen geprobeerd om het na te maken. Het lukt natuurlijk nooit helemaal precies, maar het resultaat komt een heel eind in de buurt.

Een paar jaar later ging ik weer naar dit restaurant op zoek, maar het bleek ondertussen jammergenoeg gesloten. Gelukkig zijn er genoeg andere opties. Ik krijg nu al weer zin in een lang weekend Londen.

De meeste ingrediënten heb ik kunnen achterhalen. Het lekkerst vind ik de saus van boter, witte wijn en knoflook. Al kan ik me niet meer herinneren of er misschien ook basilicum of citroenrasp in zat. Geef er gewoon zelf een draai aan.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• 8 groene asperges • 200-250 g grote garnalen, gepeld • 1 el olijfolie
• 2 teentjes knoflook, fijngesneden • 1 snuf chilivlokken (of verse Spaanse peper) • scheut witte wijn • +/- 10 kerstomaatjes, gehalveerd of in vieren
• 1 klont roomboter • 150 g linguine of spaghetti • zout en peper

Bereiding:

Breng ruim water voor de pasta aan de kook. Snijd het houtachtige einde van de asperges en snijd ze vervolgens in stukjes van 3 cm. Blancheer de asperges +/- 3 minuten tot ze beetgaar zijn. Spoel de asperges af onder koud water. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verwarm de olijfolie op laag vuur in een koekenpan. Fruit de knoflook en chilivlokken zachtjes gedurende een minuut of vijf. De knoflook mag niet kleuren.

Ga nu snel te werk. Voeg de garnalen toe en bak kort mee. Giet een scheut witte wijn bij de garnalen. Voeg de asperges, tomaten en boter toe en warm kort door. Breng de saus op smaak met wat zout en eventueel zwarte peper. Roer de pasta door de saus.

One Comment

  1. ummm!!ik ben zeer blij!. omdat ik heel lekker blog gevonden heb! dank u wel! ga ik dat recept proberen!