Salade met kip, mango en avocado

15 - 30 minuten, Salades 6 comments

De eerste kroppen sla in mijn ‘square foot garden’ zijn groot genoeg om te eten. Volgende week zal ik wat meer schrijven over mijn daktuintje. Maar nu eerst een kleurige salade met de eerste sla uit eigen tuin. Deze salade is ook lekker zonder kip. Als je toch meer een maaltijdsalade wilt kun je eventueel ook noten of fêta/mozzarella toevoegen. De hoeveelheid dressing is aan de ruime kant; de overgebleven dressinng heb ik met de andere helft van de mango verorberd.

Ik heb in deze dressing gebruik gemaakt van bevroren frambozen. Dat felle roze/rood gaat mooi samen met de kleur van de mango. Verse aardbeien of passievrucht kan ook. Variëren is toegestaan. 🙂

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 2 – 4 personen |
voor de dressing: • 3 el (bevroren) frambozen, gepureerd • 3 el sjalot, fijngesnipperd • 2 tl Sherry-azijn • 1 tl Dijon mosterd • 1 tl korianderzaad, grof gemalen in bijv. de vijzel • 4 el olijfolie • peper en zout
voor de salade: • 1 – 2 (biologische) kipfilets • eventueel kerriepoeder • 1/2 mango • 1 avocado • gemengde sla

Bereiding:

Meng de eerste 5 ingrediënten voor de dressing. Voeg dan de olie toe en klop tot een lobbige dressing. Breng op smaak met zout en peper. Als de dressing te zuur is, kun je eventueel een klein beetje honing toevoegen.

Snijd de kipfilet in reepjes. Bak de kipfiletreepjes in 1 el olijfolie. Breng de reepjes als ze gaar zijn op smaak met wat peper en zout en eventueel een 1/2 tl kerriepoeder. Dit geeft smaak, maar ook een mooie gele kleur.

Schil de mango en snijd een helft van de mango af. Snijd deze helft in repen. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in repen.

Doe de sla in een grote kom of verdeel over de borden. Voeg de mango, avocado en kipreepjes toe. Besprenkel met een deel van de dressing. Serveer de salade en zet de resterende dressing op tafel. Dan kan iedereen naar smaak nog wat toevoegen.

6 Comments

  1. Wat grappig, heb voor gisteren ook net een salade gemaakt met gerokte kip, mango en avocado. In mijn geval aangevuld met cashewnoten en een dressing van balsamico en honing. Ik ga jouw dressing zeker ook een keer testen 🙂

  2. gerookte 🙂

  3. @hendrik-jan dat is ook nog een goede variatie inderdaad. Gerookte kip. Nog sneller dan zelf kip bakken.

  4. Hee Maaike,
    via via stuimelde ik op je blog en je naam had iets bekends… volgens mij ken ik je van de zusjes. Leuke website heb je! Ik ben al veel dingen tegengekomen die ik zeker eens ga proberen. Groetjes!

  5. @Anneke wat leuk om je hier tegen te komen. We kennen elkaar inderdaad van de Zusjes. Ik lees dat jij tegenwoordig in Mexico zit. Toch handig zo’n blog om een beetje op de hoogte te blijven. Groeten terug.

  6. Bordje is net leeg. Ik heb hem voor mijn vriendin gemaakt en het was een succes! Dank je! Ik ga je blog vaker bekijken.