Oeuf cocotte

15 - 30 minuten, Ontbijt Comments are Disabled

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• 2 eieren • 1 el crème fraîche of Alpro Soya Cuisine • zout en peper • paprikapoeder • 1 tomaat, zaden verwijderd en in kleine blokjes • 1 lente-ui, in ringetjes • handje geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Neem twee ramekins en vet ze licht in met een beetje olie. Dit gaat makkelijk met een stukje keukenpapier. Leg wat tomaat en lente-ui op de bodem van de ramekins. Schep de crème fraîche er op en breek het ei in de ramekin. Bestrooi met wat peper en zout en de geraspte kaas.

Zet de ramekins in een braadslee en schenk kokend water in de braadslee tot halverwege de ramekins. Zet de braadslee in de oven en bak de eieren 10-15 minuten, afhankelijk van hoe gaar je de eieren wilt laten worden.

Bestrooi de oeuf cocotte met wat paprikapoeder en bijvoorbeeld bieslook. Serveer met geroosterd brood.

Comments are closed.