Havermout

15 - 30 minuten, Ontbijt 2 comments

Het is een beetje een ouderwets ontbijt: havermoutpap. Maar ik moet bekennen dat ik het best lekker vind. Voor de Alpro Soya-actie moest ik 15 ontbijtrecepten bedenken en om nou 15 muesli-variaties te bedenken. Daarom ben ik iets verder gaan kijken qua ontbijt. In Amerika eten ze regelmatig oatmeal, dus dat ben ik ook eens gaan proberen.

Havermout schijnt ook nog eens gezond te zijn. Het is rijk aan vitamine B1, fosfor, magnesium, aminozuren en vezels. De vezels zorgen voor een langzame verbranding, dit zorgt voor minder schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Het enige nadeel is dat het minder snel klaar is dan een bakje muesli.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 minuten | 1 persoon |
• 250 melk of sojamelk • 30-50 g havermout (met 30 gram wordt het zo dik als gewone yoghurt, wil je dikkere havermout, neem dan 40 of 50 g) • eventueel rozijnen, appel, geschaafde amandelen en maple syrup

Bereiding:

Doe de melk in een steelpan met dikke bodem en voeg de havermout toe. Breng de havermout zachtjes aan de kook. Kook de havermout tussen de 10-15 minuten, roer de havermout af en toe voorzichtig om. Zorg dat de pap niet aanbrandt.

Voeg eventueel rozijnen toe en zet het vuur uit. Laat de havermout nog 8-10 minuten staan. Dit is de naweltijd. De havermoutpap wordt dan nog wat dikker.

Serveer de havermout in een kom met het fruit, de noten en een scheutje maple syrup of bijvoorbeeld honing.

2 Comments

  1. Ha Maaike,

    geen vraag over havermoutpap maar over volgen. Ik wil je graag volgen maar dan via Facebook, door je toe te voegen aan mijn interesselijst. Kan dat?

  2. @maartje Ik weet het eigenlijk niet. Via bookmark (zie onder een post) kun je wel voor een facebook optie kiezen. Voor mijn hele site moet ik vast ergens een knop maken. Ik zal het eens uitzoeken. Groetjes Maaike