Latte Chai

< 15 minuten, Drankjes Comments are Disabled

Chai is het Indiaase woord voor thee. Meestal wordt in Nederland met Chai gedoeld op Masala Chai oftewel ‘gemengde specerijen thee’. Masala Chai is een drank op basis van zwarte thee, melk, een zoetmiddel en kruiden zoals kaneel, kruidnagel, kardemom, gember en peper. Soms wordt de Masala Chai gemaakt met alleen melk, maar ik geef de voorkeur aan het zetten van een bodem sterke thee en daar voeg ik melk aan toe.

Als je een Chai-theezakje in alleen melk hangt, dan komt er niet voldoende smaak vrij. Wanneer je eerst een bodem sterke thee zet, is dit probleem verholpen. Ik drink mijn Latte Chai met melk en ongezoet, maar als je sojamelk gebruikt dan is het drankje vanzelf een beetje gezoet.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 5 minuten |
• 1 theezakje Chai • 150 ml melk of Alpro Soya Original

Breiding:

Neem een groot glas of theekop. Giet tot eenderde/helft vol met kokend water en hang het theezakje in het water.

Verwarm de melk met het stoompijpje van je espresso-apparaat. Of verwarm de melk in een steelpannetje op het vuur of in de magnetron. Je kunt eventueel de melk een beetje opkloppen. Giet de hete melk bij de thee en klaar is je latte chai.

Comments are closed.