Ovenschotel met vis, tomaat en prei

30 - 60 minuten, Hoofdgerechten, Vis 4 comments

De pakjespolitie kan zich vast niet vinden in dit gerecht, maar ik kan het niet helpen dat ik Boursin op z’n tijd erg lekker vind. Het moet dan wel echt Boursin zijn en niet roomkaas met kruiden van een ander merk. Waarom ik Boursin wel lekker vind en andere merken niet, heb ik nog niet kunnen achterhalen. Het is vast weer een van mijn eigenaardige trekjes. Het trouwens jammer dat Boursin met peper bijna nergens meer verkocht wordt.

Dit recept is voldoende voor 2 grote eters of 4 kleine. De hoeveelheid aardappels vind ik altijd moeilijk aan te geven. Kijk zelf hoeveel je genoeg acht.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 50 minuten | 2-4 personen |
• aardappels voor 2-4 personen • 1 el olijfolie • 1 prei, in dunne ringen • 100 g Boursin (knoflook & fijne kruiden) • 4 TastyTom tomaten, in plakken • 150-200 g kabeljauw, in stukken • 150-200 g zalmfilet, in stukken • melk • klont boter • zout en peper

Bereiding:

Schil en kook de aardappels gaar. Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit de prei een aantal minuten in 1 el olijfolie. Voeg de Boursin toe en laat hem smelten.

Leg de prei op de bodem van een ovenschaal. Verdeel de stukken vis over de prei en bestrooi met een klein beetje peper en zout. Verdeel de plakken tomaat over de vis.

Stamp de aardappelen met een klontje boter, een scheutje melk en wat peper en zout tot puree. Verdeel de puree over de tomaat. Strijk de puree glad met een vork en trek ondertussen streepjes.

Zet de ovenschotel 15 minuten in de oven. Verwarm de grill en laat de bovenkant nog even bruine puntjes krijgen.

4 Comments

  1. We houden van kabbeljauw, zalm én boursin! Ziet er lekker uit. Ga hem zeker een keer maken.

  2. Lol@pakjespolitie! Haha!

  3. Ik hou wel van Boursin op een toastje maar in een gerecht smaakt het zo naar eh… Boursin. Jouw recept ga ik binnenkort wel maken maar dan met gewone roomkaas en ik voeg de knof en kruiden dan zelf wel toe. Het lijkt me erg lekker, bedankt voor het idee!

  4. @Marloes je hebt wel een beetje gelijk, maar de andere smaken overheersen behoorlijk waardoor je subtiel knoflook en kruiden proeft. Maar roomkaas en zelf kruiden en knoflook toevoegen is vast net zo lekker.