Chipotle gehaktballen

30 - 60 minuten, Hoofdgerechten, Vlees 1 comment

In dit gerecht gaan chipotle pepers. Eerder schreef ik al over chipotle in adobo en ik gaf ook aan dat je ze in Groningen bij Zorre kan krijgen. Helaas is Zorre niet meer open. Gelukkig heb ik twee zakken gedroogde chipotles meegenomen uit New York. Binnenkort ga ik zelf chipotle in adobo maken. Eerst nog even tijd vinden.

Bij gebrek aan chipotle kun je ook chilipeper of pikante gerookte paprikapoeder gebruiken. Dat smaakt wel iets anders, maar het zijn goede vervangers. Serveer deze gehaktballen met gordita’s, crème fraîche, verse koriander en lente-ui.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 40 minuten | 3-4 personen |
voor de gehaktballen: • 3-4 plakjes ontbijtspek, fijngesneden • 1 teentje knoflook, fijngehakt • 1 ei • 3 el broodkruim • 1/2 tl zout • 450-500 g rundergehakt • 1 tl gedroogde oregano • 1 tl chipotle poeder of 1-2 tl adobo-saus of neem chilipeper of gerookte paprikapoeder pikant
voor de saus: • 1 el olijfolie • 1 kleine ui, gesnipperd • 2 teentjes knoflook, fijngehakt • 1 blik tomatenblokjes • 1 tl gedroogde oregano • zout/bouillon • 1/2 – 1 chipotle in adobo, fijngesneden of chilipeper/gerookte paprikapoeder
Bereiding:

Verwarm de over voor op 200°C. Doe alle ingrediënten voor de gehaktballen in een grote kom en meng de alles kort met schone handen.

Draai 12 gehaktballen en leg ze in een braadslee. Bak de gehaktballen 15 minuten in de oven.

Schep de gehaktballen bij de tomatensaus als ze gaar zijn. Serveer bijvoorbeeld met gorditas (kleine dikkerds) of rijst.

Gebaseerd op een recept van Simply Recipes

One Comment

  1. Bij gebrek aan chipotle-benodigdheden een halve theelepel chilipoeder/half gerookte paprikapoeder gebruikt. Heerlijk! Ook met rijst, een beetje crème fraîche en salade.