Kabeljauw met citroen en basilicum-bonenpuree

15 - 30 minuten, Vis Comments are Disabled

Ik kwam dit recept tegen op BBC GoodFood en het zag er zo lekker uit, dat ik het gewoon nagemaakt heb zonder ook maar iets te veranderen. Het smaakte ook goed. Al was ik over de sojabonenpuree iets minder enthousiast, dan te lezen in sommige andere reacties.

Drie minuten koken is toch te kort. De puree wordt dan wat mij betreft te korrelig. Vijf tot zeven minuten is beter. Je kunt ook diepvrieserwten nemen. Die zijn beter verkrijgbaar en eigenlijk net zo lekker.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | recept voor 2 personen |
• kabeljauw(haasje), lijngevangen • kerstomaatjes, tros of een bakje • 1 (biologische) citroen, rasp en sap • 450 g sojabonen (diepvries) • 1 teentje knoflook • 1 bosje basilicum • olijfolie • zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tomaatjes in een braadslee. Wrijf de tomaatjes in met een klein beetje olijfolie. Bestrooi ze met een beetje peper en zout. Bak de tomaatjes 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Wrijf de kabeljauw in met een beetje olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Leg het grootste gedeelte van de citroenrasp op de vis. Leg de vis bij de tomaatjes in de oven. Bak 10-15 minuten afhankelijk van de dikte van de vis.

Kook ondertussen de sojaboontjes 5 minuten in ruim water. Giet de boontjes af en doe ze in de keukenmachine. Voeg de knoflook, een scheutje olijfolie, sap van een halve citroen, 100 ml watere, de basilicumsteeltjes en een paar blaadjes toe. Hak tot een iets grove puree. Breng op smaak met zout en peper.

Leg wat puree op de borden en verdeel de vis en tomaatjes erover. Maak af met wat basilicum en de overgebleven citroenrasp.

Recept van BBC GoodFood

Comments are closed.