Romige yoghurt met granaatappel en noten

15 - 30 minuten, Toetjes 5 comments

Eerder schreef ik al over de stapels culinaire tijdschriften in mijn huis. Mijn oplossing was toen het lossnijden van de achterkanten (bij de copyshop) en de favorieten recepten bewaren in een klapper. Ondertussen hadden zich weer nieuwe stapels gevormd en het zoeken in de klapper bleek toch niet zo makkelijk. Dat vraagt om een nieuwe oplossing.

Ik gebruik al een tijdje Evernote. Evernote is een heel praktisch programma om documenten in te bewaren en weer makkelijk terug te vinden op je computer, iphone en ipad. Het mooie aan Evernote is dat het tekstherkenning in foto’s heeft en met een premium-account ook in pdf’s. Dus gescande recepten kunnen volledig doorzocht worden en je hebt geen inhoudsopgave meer nodig.

Met een handige scanner (met dank aan mijn collega) scan je alles direct naar Evernote. Het is nog steeds een behoorlijke klus, maar het terugvinden van recepten is nog nooit zo makkelijk geweest. Ik denk er zelfs aan om de inhoudsopgaven van mijn kookboeken te scannen. Dan hoef ik tenminste niet te onthouden in welke van mijn Jamie Oliver kookboeken (10+) een bepaald recept staat.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 4 personen |
• 400 g Griekse yoghurt • 250 ml slagroom • 1 tl oranjebloesem- of rozenwater • vloeibare honing • de pitjes van 1 granaatappel • 40 g walnoten of pistachenoten, ongehakt

Bereiding:

Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel. Kijk hier hoe dat moet. Klop de slagroom lobbig en meng met de Griekse yoghurt en het bloemenwater. Proef en voeg eventueel nog wat extra bloemenwater toe, maar wees niet te scheutig.

Schenk een beetje honing in vier glazen, schep het yoghurtmengsel erop. Schenk weer wat honing op de yoghurt en bestrooi met de granaatappel en de nootjes. Serveer direct.

Gebaseerd op een recept van Donna Hay

5 Comments

 1. Hans van der Laan

  Maaike, ik ben het helemaal met je eens: Evernote is geweldig. Kijk ook eens naar Readability, dat vaak een hoop “troep” rond recepten kan opruimen vóór ze in Evernote op te slaan.

 2. Waar is de like button?
  🙂

  volledig eens met Evernote. En, het recept klinkt ook goed.

 3. @Hans ik gebruik ook Read it Later om webpagina’s op te slaan. Met Read It Later kun je ze offline lezen op de iPad. Dat was met Evernote zonder Premium abbo of ipad zonder simkaart erg onhandig. Maar beide problemen zijn verholpen. Dus vanuit Reeder naar Evernote is nu nog logischer.

  @Stan Liken mag bij mij nog op de ouderwetse manier met een reactie 🙂

 4. Ik ga deze vanavond meteen proberen. Ziet er heerlijk uit, ik ga je site vaak bezoeken, ziet er allemaal erg leuk uit.
  Bedankt.

 5. @fiona Dank je wel! En ik ben benieuwd naar de resultaten.