Mango-yoghurt-amaretti-toetje

< 15 minuten, Toetjes 2 comments

De amarettikoekjes zijn nog steeds niet op, dus vandaag gaan ze over een toetje. Amaretti zijn, net zoals bitterkoekjes van amandelen gemaakt. Bitterkoekjes zijn echter zacht en taai, terwijl amaretti hard en krokant zijn. Als je ze tenminste niet te lang bewaard. Je vindt amaretti bij (Italiaanse) delicatessenwinkels, maar koffiewinkels verkopen ze meestal ook.

Ik heb de mango voor dit toetje in kleine blokjes gesneden, maar je kunt hem natuurlijk ook pureren. De zoetekwauwen kunnen nog wat extra suiker of honing toevoegen, al zijn de koekjes behoorlijk zoet. Tja, voor hoeveel personen is dit ‘recept’? Het hangt er vanaf of je een grote of een kleine toet wilt. Het is te veel voor twee; je houdt wat yoghurt en mango over. Dat komt wel op, toch? En voor vier is het een beetje zuinig, maar na een flinke maaltijd is dat geen probleem.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten | 2-4 personen |
• 1 rijpe mango • 1/2 l Griekse yoghurt • handje amarettikoekjes

Bereiding:

Snijd de mango in kleine blokjes. Je kunt hier zien hoe dat moet. Ik ga meestal voor methode 1.

Doe wat yoghurt in schaaltjes of glazen. Schep de mango er op en dek af met een laagje yoghurt. Verkruimel de koekjes boven de yoghurt.

2 Comments

  1. Heerlijk eenvoudig maar het ziet er wel lekker uit! Ik ben dol op mango en op die koekjes!

  2. Hey Maaike,

    De Panna Cotta was al een succes en dit ook weer! Heerlijk die recepten van jou!!

    Dikke knuffel
    Liana