Pizza met artisjok en prosciutto

15 - 30 minuten, Hartige taart 1 comment

De lekkerste pizza bak je in een houtgestookte steenoven. Alleen hebben maar weinig mensen er een in hun huis of tuin staan. Om toch een knapperige bodem te krijgen, kun je een pizza in een hete oven op een pizzasteen bakken. Dit werkt behoorlijk, maar mijn oven houdt niet voldoende warmte vast om de ultieme knapperige bodem te krijgen.

Vorige week heb ik daarvoor een oplossing bedacht. Waarom zou ik de pizzasteen niet op de barbecue leggen? Dit idee bleek best goed te werken op mijn Weber BabyQ. De onderkant van de pizza was ontzettend knapperig en de pizza had zelfs een beetje een rokerig smaakje. De beste pizza tot nu toe!

Er was één minpunt: ondanks de klep lukte het niet om de bovenkant van de pizza gebakken te krijgen. De kaas was gesmolten en de topping was warm, maar het deeg bleef bleek en zacht aan de bovenkant. De klep van een Weber BabyQ is niet van voldoende dik materiaal gemaakt om genoeg warmte vast te houden. Jammer, maar helaas.

Gebruik voor deze pizza je favoriete deeg en tomatensaus. Je kunt de pizza ook gewoon in de oven bakken. Verwarm de oven dan voor op 230°C.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | recept voor 1 pizza |
• 6 el tomatensaus • 3 plakken prosciutto (Parmaham) • stukjes artisjok (potje, op olie) • handje olijven zonder pit • 85 g mozzarella, in stukjes • peper
• eventueel een ei

Bereiding:

Smeer de tomatensaus over de pizzabodem. Doe dit met de achterkant van een lepel. Verdeel de artisjok, prosciutto en olijven over de pizza. Leg stukjes mozzarella tussen het overig beleg. Eventueel kun je een ei in het midden van de pizza leggen. Maal wat peper over de pizza en bak de pizza bruin en knapperig.

One Comment

  1. Zelfgemaakte pizza’s zijn lekker deze ziet er ook lekker uit!