Curry met tempeh, aardappel en tomaat

15 - 30 minuten, Vegetarisch Comments are Disabled

Normaal zie je tempeh vooral terug in Indonesische gerechten, maar je kunt het ook prima gebruiken in een curry. De curry is makkelijk te maken. Fruit een ui, voeg een paar kruiden en tomatenblokjes toe en tot slot de tempeh en aardappelen. Je kunt ook andere groenten gebruiken of toevoegen. Denk aan bloemkool, pompoen of aubergine.

Eet de curry gewoon zo. Of serveer hem met naanbrood, mangochutney en/of een schep Griekse yoghurt.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | recept voor 2-3 personen |
• 500 g kleine vastkokende aardappels, gehalveerd • zout • 2 el olijfolie • 1 klontje boter • 1 ui, gesnipperd • 1 tl komijnzaad • 1 tl kerrie • 1/4 tl kurkuma • 1/2 tl cayennepeper • 1 blik tomatenblokjes • 1/2 blik water • scheut slagroom of schep crème fraîche • 1/2 blok tempeh, in blokjes • hand korianderblaadjes

Bereiding:

Kook de aardappels beetgaar in water met wat zout.

Verwarm ondertussen in een koekenpan de boter en de olijfolie. Fruit de ui op laag vuur gedurende 5 minuten. Voeg komijnzaad, kerrie, kurkuma en cayennepeper toe. Fruit 30 seconden mee. Giet de tomatenblokjes en water bij de ui. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de tempeh en de room toe. Laat de saus nog 5 minuten pruttelen op laag vuur en breng ondertussen op smaak met wat zout. Voeg de aardappels toe en schep de saus om. Serveer met wat grofgehakte koriander.

Gebaseerd op een recept van 101 Cookbooks

Comments are closed.