Kip Parmigiana

15 - 30 minuten, Vlees 4 comments

Vorig jaar plaatste ik een recept voor Calzone alla Parmigiana. Op Google vond ik dat “Parmigiana letterlijk betekent ‘uit Parma’. Parma is een stad in het noorden van Italië.” Montebasso reageerde op deze post en vertelde mij dat dit niet juist is.

“Het gerecht Parmigiana di melanzane komt oa. uit Sicilië en heeft niets te maken met Parma of met de kaas Parmigiano Reggiano. Volgens de Sicilianen komt de naam van dit gerecht van parmisciana: de houten plankjes van de zonweerende raamluiken die doen denken aan de laagjes in dit gerecht.”

Toch fijn, van die actieve lezers waar ik wat van kan leren!

Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | recept voor 4 personen |
• 2 grote biologische kipfilets • 1 ei • 75 g broodkruim (bijv. Panko of paneermeel) • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt • 1 el olijfolie • 2 tenen knoflook, fijngesneden • snuf chilivlokken • 500 g passata (gezeefde tomaat uit een pakje)• 1 tl gedroogde oregano • 1 tl suiker • bolletje mozzarella, in stukjes

Bereiding:

Halveer de kipfilets horizontaal. Leg een helft op een snijplank en dek af met een laagje plasticfolie en sla de kipfilet plat met een deegroller. Herhaal dit voor de andere drie.

Klop het ei los. Meng de Parmezaanse kaas met het broodkruim. Haal de de kipschnitzels eerst door het ei en daarna door het broodkruim. Leg de schnitzels op een bakplaat of in een grote braadslee. Verwarm de grill voor.

Fruit de knoflook en chilivlokken 1 minuut in de olie. Voeg de passata, oregano en suiker toe en laat de saus 10-15 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Bak de kipschnitzels 5 minuten aan elke kant onder de grill. Doe de tomatensaus in een ondiepe ovenschaal en leg de schnitzels op de saus. Verdeel de mozzarella over de schnitzels en zet de ovenschaal 5 minuten onder de grill tot de mozzarella is gesmolten. Serveer met een salade met brood, pasta of gebakken aardappels.

Gebaseerd op een recept van BBC GoodFood

4 Comments

  1. Hans van der Laan

    Dom misschien: waar koop ik panko?

  2. Bij de toko kun je Panko kopen. Misschien ook wel bij goed gesorteerde supermarkt. Panko is iets groter broodkruim dan paneermeel. Maar paneermeel werkt ook.

  3. Ik koop panko bij de makro, maar dan moet je natuurlijk wel een pasje hebben 😉

  4. Panko is te koop bij Toko Hoi Yun in Rotterdam. Meer informatie over panko kun je hier vinden;
    http://tokohoiyunrotterdam.wordpress.com/2011/08/02/panko-japanse-paneermeel-broodkruim/