Artisjok-spinaziedip

15 - 30 minuten, Sausjes, spreads en dips 1 comment

Tweeëneenhalve kilo artisjokbodems dwingt tot het verzinnen van allerlei gerechten met artisjok. Tot nu toe gaat het best goed. De zak neemt al minder plek in in de vriezer. Tot nu toe gingen ze door de ravioli, werden ze gegratineerd met geitenkaas en broodkruim, heb ik ze gegrild voor een salade en verdwenen ze al tweemaal in deze dip.

Op Amerikaanse sites zijn een heleboel recepten te vinden voor dips met artisjok. Er zit altijd roomkaas in en heel vaak ook spinazie. Dit is mijn variant op de artisjok-spinaziedip. Lekker met puntjes (volkoren)pita of tortillachips.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | 2 – 4 personen |
• 150 g artisjokbodems (diepvries of blik) • 75 g spinazie, gehakt (diepvries)
• 1 pakje roomkaas (100 g) • handvol Parmezaanse kaas, geraspt
• 1 el jalapeñopepers of meer naar smaak, kleingesneden • 1 el crème fraîche
• 1 el mayonaise • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 225°C. Gebruik je artisjokbodems uit de vriezer: leg ze dan bevroren in een magnetronschaaltje met deksel. Voeg 1 el water toe en zet ze in de magnetron (5-6 minuten op 500W). Als het goed is zijn ze dan beetgaar. Snijd de artisjok in blokjes.

Ontdooi de spinazie in de magnetron (3 minuten op 500W). Doe de spinazie in een zeef en druk al het vocht eruit met de bolle kant van een lepel.

Doe de roomkaas met de spinazie, artisjok, jalapeñopepers, mayonaise, crème fraîche en Parmezaanse kaas in kom. Prak en roer met een vork tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de dip over 1 of 2 schaaltjes. Zet de schaaltjes in de hete oven en bak de dip 15-20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

One Comment

  1. Leuke website heb je! Heel inspirerend. Ik heb zelf ook een receptensite. Vind je het oké om naar elkaar te linken?
    Kijk maar eens op http://spaarcentjekookt.blogspot.com/