Gerookte zalm & roomkaassmeersel

< 15 minuten, Hapjes, Vis 3 comments

Dit is een snel hapje voor bijvoorbeeld Oud & Nieuw. Serveer dit smeersel van gerookte zalm en roomkaas op Melba toast of op dunne plakjes stokbrood. Voor iedereen die dit nog leest: Fijne Feestdagen!

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten |
• 100 g roomkaas (bijv. Monchou) • 100 g gerookte zalm, fijngehakt • 1 volle tl mierikswortel (potje) • 2 el bieslook, fijngehakt • 1 halve citroen

Bereiding:

Klop de roomkaas los met een handmixer. Voeg de mierikswortel, bieslook, een beetje zwarte peper en een kneepje citroensap toe.

Roer de gerookte zalm door de roomkaas. Serveer met melbatoast of stokbrood.

Recept van BBC GoodFood

3 Comments

  1. Hi Maaike, volgens mij is dit smeerseltje ook erg lekker op een tortilla. Tortilla even opwarmen, smeersel erop, evt. ook wat geroosterde pijnboompitten en dan in stukken snijden. Jij bedankt voor al je lekkere recepten en tot volgend jaar! Fijne dagen!

  2. Hey Maaike, ik sta op het punt dit smeerseltje te gaan maken voor vanavond en dacht, ik ga je toch even bedanken voor al je leuke recepten en ook prachtige, “smaakvolle” foto’s dit jaar. Ben een enthousiast mee-lezer/koker van je blog, ook omdat ik Groningse ben van oorsprong en veel plekjes herken die je beschrijft. Nu midden-nederland.
    Fijne jaarwisseling voor jou en de jouwen, groet, Monique

  3. @monique heel erg bedankt voor deze leuke reactie! Ik hoop dat ik je in 2011 ook weer kan verblijden met lekkere recepten. De beste wensen!