Pappardelle met paddestoelen en mozzarella

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vegetarisch 1 comment

Jamie Oliver heeft weer een nieuwe iPhone-app. Deze gratis app bevat tien recepten. Als je meer recepten wil, dan kan je die kopen in setjes van 10 voor € 2,39. Best een slim businessmodel. Zo krijg je gratis een beeld van de app en kun je hem tegen betaling langzaam uitbreiden. Dit recept zit in een betaald setje, maar was ook al te vinden in Jamie’s 20 Minute Meals.

Deze pasta is klaar binnen 20 minuten. Gebruik gemengde paddestoelen of neem (kastanje)champignons. Je kunt gedroogde pappardelle gebruiken of neem verse lasagnevellen. Snijd deze dan in brede repen. Verse pasta is in vier minuten gaar.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• 250 g pappardelle (of verse lasagnevellen) • 250 g gemengde paddestoelen • 1/2 bosje platte peterselie • 1 teen knoflook, gesnipperd • 1 el olijfolie • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt • 1/2 bol mozzarella (bol 125 g), in blokjes • rasp en sap 1 citroen • 2 el crème fraîche • peper en zout • eventueel extra vergine olijfolie

Bereiding:

Breng water aan de kook voor de pasta. Snijd de paddestoelen in plakjes. Sommige paddestoelen, zoals oesterzwammen kun je beter scheuren. Haal de blaadjes van de takjes peterselie. Hak zowel de steeltjes als de blaadjes fijn. Leg de blaadjes even aan de kant.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de paddestoelen samen met de peterseliesteeltjes, de knoflook en een snufje zout en peper 4-5 minuten. Als je lasagnevellen gebruikt, snijd ze dan in brede repen. Kook de pasta gaar.

Schep een kopje heet pastawater uit de pan. Giet de pasta af en voeg toe aan de paddestoelen. Doe de Parmezaanse kaas en de peterselieblaadjes erbij en schep om.

Voeg dan de crème fraîche, de citroenrasp, de mozzarellablokjes en scheut pastawater toe. Breng aan de kook en haal van het vuur. Voeg nog een kneepje citroensap toe en schep de pasta voorzichtig om. Serveer de pasta op warme borden en besprenkel eventueel met een beetje extra vergine olijfolie.

Recept van Jamie Oliver

One Comment

  1. Ik verheug me nu al. Man komt straks met ingrediënten thuis. Jammy!