Hartige taart met artisjok, paprika en fêta

30 - 60 minuten, Hartige taart, Hoofdgerechten, Vegetarisch 3 comments

Misschien hebben jullie het al gemerkt, maar ik ben weer eens veel te druk. Afgelopen weken heb ik bijna alle provincies van onze kleine landje bezocht. Deze week ben ik nog op tour in Woerden, Eindhoven en Den Haag. Van uitgebreid koken en schrijven komt dus niet zo veel. Vorige week heb ik wel mijn voorraadkast aangevuld, zodat ik altijd iets kan maken uit de kast en/of diepvries.

Een van de gerechten die ik maakte uit de kast, is deze hartige taart. Alle ingrediënten zijn lang houdbaar. Artisjok uit blik, geroosterde paprika’s uit pot en vacuümverpakte fêta. Gebruik kant-en-klaar hartige taart- of bladerdeeg uit de vriezer. De taart is zo gemaakt, je moet alleen wel wat geduld hebben als hij in de oven staat. Maar de tussentijd kun je mooi gebruiken voor iets anders, zoals de was doen of gewoon met de benen omhoog op de bank hangen.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten + 50 minuten in de oven | 2 – 4 personen |
• 6 plakjes hartige taartdeeg • 1 blik artisjokharten • 4-5 geroosterde paprika’s (pot), in repen • 2 rode uien, gehalveerd en in ringen • 200 g fëta • 1 el oregano • 2 el olijfolie • versgemalen peper • eventueel pijnboompitten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de artisjokharten. Doe ze in een kom samen met de ui, oregano en paprika. Verkruimel de fêta in brokken boven de kom. Breng op smaak met wat versgemalen peper en wat olijfolie. Schep alles om en laat even staan.

Smeer een bakblik in met wat olijfolie of bekleed met bakpapier. Leg de zes plakjes deeg overlappend op het bakblik tot je een grote lap deeg hebt. Prik in met een vork en bak 20 minuten in de warme oven.

Haal het deeg uit de oven en verdeel het artisjokmengsel gelijkmatig over de bodem. Zet de taart terug in de oven en bak nog 30 minuten tot het deeg goudbruin is. Serveer de taart warm of koud.

3 Comments

  1. Gezien het aantal reacties op je recepten in de laatste weken lijkt het erop dat je niet de enige bent die druk is… Fijn om weer iets van je te lezen!

  2. Ik ben smoor op de combo feta – parika – ajuin! Is een leuk ‘koken uit de kast’ gerecht. De komende maanden worden niet echt kalmer. Eentje om bij te houden dus.

  3. klinkt overheerlijk .. heb al de ingrediënten in huis .. ik weet wat ik vanavond ga klaar maken!