Roerbak broccoli met gember en knoflook

< 15 minuten, Bijgerechten Comments are Disabled

Deze broccoli serveerde ik bij de roerbak met entrecôte.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten |
• stronk broccoli • 1 el sesamzaad • 125 ml bouillon (of heet water + half bouillonblokje) • 1 el sojasaus • 1 el sesamolie • 1 el geraspte knoflook (2 teentjes) • 1 el geraspte gember

Bereiding:

Snijd de roosjes van de stronk broccoli en snijd de steel in plakjes. Meng de bouillon, sojasaus en sesamolie in een kommetje. Rooster de sesamzaadjes in een droge wok of koekenpan. Zet de sesamzaadjes tot gebruik aan de kant.

Verwarm een eetlepel olie en roerbak de broccoli een minuut op halfhoog vuur. Schuif de broccoli een beetje aan de kant en fruit de knoflook en gember 1 minuut. Meng de broccoli met de knoflook en gember.

Giet het bouillonmengsel bij de broccoli en breng aan de kook. Dek de pan af en zet het vuur lager. Laat de broccoli 2-3 minuten stoven tot de broccoli beetgaar is.

Als er nog veel vocht aanwezig is, schep de broccoli uit de pan en kook het vocht in tot een paar eetlepels. Doe de broccoli terug in de pan en meng met het vocht. Schep in een schaal en bestrooi met sesamzaadjes.

Comments are closed.