Witlofstampot met brie en amandelen

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vegetarisch 3 comments

Afgelopen week had ik het grote genoegen om in Zuid-Portugal te verblijven. Zo kon ik mooi even bijtanken. Het was daar nog 23 graden. Lekker weer om in de zon te zitten zonder dat het bloedheet is. Ik heb vijf boeken gelezen, heerlijke Portugese wijn gedronken en veel vis gegeten. En een weekje zonder WiFi was ook best prettig.

Nu ben ik weer terug in herfstig Nederland. Dus van de bikini in de winterjas en van de kip piri-piri naar de stampot. Witlofstampot met brie en amandelen in dit geval. Makkelijk te maken, vegetarisch en goed van smaak. Laat die winter maar komen, ik ben er klaar voor!Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | 2 personen |
• 4 kruimige aardappels • 50 ml melk • peper en zout • nootmuskaat • 2-3 stronkjes witlof • 175 g brie • 30 g geschaafde amandelen • eventueel peterselie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in een laagje water in ongeveer 15 minuten gaar. Stamp de aardappels met de melk tot een puree en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Snijd de witlof in dunne reepjes. Snijd de helft van de brie in blokjes en de andere helft in dunne plakjes. Roer de witlof en blokjes brie door de puree. Schep de stampot in een ovenschaal en beleg met de plakjes brie en bestrooi met de amandelen.

Zet de witlofschotel 10 minuten in de oven en bak tot de amandelen goudbruin gekleurd zijn. Haal de schotel uit de oven en bestrooi eventueel met wat gehakte peterselie.

3 Comments

  1. Ik denk niet dat Peter het fijn vindt om in de stamppot te eindigen 🙂

  2. Klein auto-verbeter-foutje. Maar is bij deze hersteld 🙂

  3. Pingback: Witlofstampot met brie en amandelen & Vecchia Storia – Gavi – Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food