Broodjes met gegrilde kip en guacamole

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vlees 2 comments
Op het thema ‘burger’ kun je eindeloos variëren. Vandaag had ik trek in een ‘burger’, maar hij moest wel aan een paar voorwaarden voldoen. Hij moest snel klaar, niet te vet en goed gekruid zijn. Al denkend kwam ik op het idee van broodjes met gekruide, gegrilde kipfilets met guacamole. De kip heb ik gekruid met Mexicaanse kruiden. Naast paprika, komijn, koriander, oregano en iets peperigs, zit er ook vaak knoflook- en uienpoeder in Mexicaanse kruidenmix.

Op de een of andere manier staat poeder van knoflook en ui mij tegen. Daarom heb ik de ui terug laten komen als rauwe, rode uienringen en de knoflook komt terug in de guacamole. De guacamole heb ik voor dit gerecht heel basic gehouden, zodat het vooral een frisse en romige aanvulling is op de gekruide kip. Nu ik dit schrijf, bedenk ik ineens dat ik de paprikapoeder achterwege heb gelaten. Dit was geen opzet, maar het werd ook niet gemist.

Een jaar geleden: Uienchutney
Twee jaar geleden: Linzen met tomaat, courgette en mozzarella
Drie jaar geleden: Pita’s met cajun-kipreepjes en tzatziki

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | recept voor 2 personen |
voor de kip: • 2 (biologische) kipfilets • 1 tl komijn • 1 tl koriander • 1/2 tl cayennepeper • 1 tl oregano • snuf zout
voor de guacamole: • 1 avocado • 1 teentje knoflook • 2 el verse koriander
• sap van 1/2 limoen • 1 el crème fraîche • snufje zout
erbij: • 4 broodjes • sla • rode ui, in ringen • tomaat, in plakken • jalapeño’s

Bereiding:

Leg de kipfilet op een plank. Dek af met een velletje plasticfolie en sla de kipfilet plat met bijvoorbeeld een deegroller. Halveer de kipfilet. Herhaal met de tweede kipfilet. Meng de kruiden met elkaar en bestrooi de kipfilets met de kruiden.

Verwarm een grillpan en smeer in met een klein beetje olijfolie. Bak de kipfilets aan beide kanten bruin en gaar. Maak ondertussen de guacamole. Doe alle ingrediënten in het hakbakje van de keukenmachine en draai tot een smeuïge puree.

Snijd de broodjes open. Beleg met wat sla, een stukje kip, wat rode ui en tomaat en een schep guacamole.

2 Comments

  1. Lekker recept!

  2. deze oogt lekker, en iets wat ik ook nog kan maken…
    🙂