Ravioli met champignon, walnoot en geitenkaas

> 60 minuten, Hoofdgerechten, Vegetarisch 2 comments
Morgen moet ik naar Den Haag. De keuze was met de trein of met de auto. Met de auto ben ik er (hopelijk) sneller, maar de trein levert mij 6 uur reistijd op waarin ik ook nog wat nuttigs kan doen. Dus de keuze was snel gemaakt: ik ga met de trein. Dan hoef ik vanavond niet te werken en zo had ik mooi tijd voor therapeutisch ravioli maken. Niet dat ik aan therapie toe ben, maar het is wel eens lekker om je een uurtje op pasta maken te storten. Kneden, rollen, draaien, vullen en vouwen. Dat werkt voor mij heel ontspannend.

Regelmatig ik kijk naar het programma Masterchef. Naast dat ik ontzettend jaloers ben op de baan van John Torode and Gregg Wallace, vraag ik me altijd stiekem af of ik mee zou kunnen doen. Het niveau van de deelnemers varieert enorm. Aan de toppers kan ik niet tippen, maar er zit ook wel eens een deelnemer tussen waarvan ik denk ‘die kan ik hebben!’. Een van de vaardigheden die je bij Masterchef onder de knie moet hebben, is het maken van gerechten van willekeurige ingrediënten die klaar staan. Meestal lukt het mij aardig om vanuit mijn eigen (koel)kast iets in elkaar te draaien. De beperkte mogelijkheden maken dan creatief. Maar naar de supermarkt gaan en daar uit het grote aanbod je eigen combinatie maken, vind ik lastiger. Vaak laat ik mij toch op weg helpen door een recept. Niet om altijd volgens recept te koken, maar wel ter inspiratie. Maar Masterchefskills kun je trainen, lijkt mij. Dus ik heb vandaag geheel zelfstandig in de supermarkt dit gerecht bedacht en het was nog lekker ook.

Een jaar geleden: Garnalen en avocado met Marie Rose-saus
Twee jaar geleden: Garnalenkroketten
Drie jaar geleden: Amai Udon

Als je nog nooit eerder zelf ravioli hebt gemaakt, dan kun je hier lezen hoe dat moet.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 60 minuten | recept voor 2 personen |
• 250 g (kastanje)champignons • 2 teentjes knoflook, fijngesneden • 1 takje rozemarijn, fijngehakt • 30 g walnoten • 100 g zachte geitenkaas
• versgemalen peper en zout • 200 g verse spinazie • lekkere olijfolie
voor het deeg: • 200 g bloem tipo 00 • 2 eieren

Bereiding:

Kneed een soepel pastadeeg van de bloem en eieren en leg het deeg minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast.

Snijd de champignons in kleine blokjes. Verwarm 1 el olijfolie en bak de champignons een paar minuten op hoog vuur. Voeg de knoflook en rozemarijn toe. Bak nog even mee. Breng het mengsel op smaak met flink peper en wat zout. Roer ongeveer 70 g geitenkaas door de champignons.

Breng een pan met ruim water aan de kook. Haal het deeg door de pastamachine. Vul de ravoli met het champignonmengsel. Kook de pasta een paar minuten en voeg de laatste minuut de spinazie toe. Giet de pasta af in een vergiet.

Verkruimel de overgebleven geitenkaas over de ravioli, maal er nog wat peper over en besprenkel met een klein beetje lekker olijfolie.

2 Comments

  1. Ga morgen je recept maken.
    Lijkt me gemakkelijk en lekker.
    Dank je wel.

  2. Walnoten, basilicum, peterselie, kaas, champignons in de keukenmachine blenderen. Ravioli vullen, 5 min. Koken, door de salieboter, serveren op hete borden, parmezaanse kaas en peper er over en smullen maar.