Kopenhagen

Blog, Uit eten Comments are Disabled

Deze zomervakantie ben ik vijf dagen naar Kopenhagen geweest. Het is al weer een aantal weken geleden, maar een paar tips wilde ik jullie niet onthouden.

Stay Copenhagen – Islands Brygge 79A

Stay Copenhagen is een soort hotel met appartementen. Het was een oud, lelijk kantoorpand waar de creatievelingen uit Kopenhagen samenkwamen. Daar is het idee ontstaan om het gebouw te transformeren tot een super strak pand met design appartementen. In de lente van 2010 is Stay geopend. Ontbijt en WiFi zijn bij de prijs inbegrepen en er is voldoende parkeerruimte in de buurt. Ook kun je gebruik maken van de (grote!) fitnessruimte en het lounge dakterras. Onder het hotel zit een supermarkt en er komt een broodjeszaak. Stay ligt in een buitenwijk die volop in ontwikkeling is.

Hay – Pilestræde 29 – Østergade 61 – De appartementen en de verblijfsruimten van Stay zijn allemaal ingericht door Hay. In het centrum vind je twee winkels waar je alle spullen zelf kunt kopen. Ze hebben ook een webwinkel.

Hatoba – Islands Brygge 9 – In de buurt van Stay zijn meerdere eetgelegenheden te vinden. Deze kun je vooral vinden aan het begin van Islands Brygge, waar ook een zwembad in het water ligt en waar de ‘stadjers’ bij mooi weer BBQ’en op de vele grasveldjes. Hatoba heeft heerlijke sushi. De Hansan Roll was favoriet.

Il pane di mauro – Islands Brygge 23 – Bij Il pane di mauro kun je echte Italiaanse plaatpizza krijgen. Dun belegd en naar wens bestrooid met knoflookolie of extra pepers. Je eet hem dubbelgevouwen uit een papiertje. Verder hebben ze allerlei verse pasta’s en soep die je mee kunt nemen en kunt opwarmen in je appartement.

PH Cafeen – Halmtorvet 9E – Als de Bryggebroen overgaat, dan kom je eerst bij een groot winkelcentrum met bioscoop. Fiets nog een stukje verder en ga het spoor over. Dan kom je uit bij het “Meatpacking District”. Dit grote wit met blauwe complex was een heel groot slachthuis. Een deel is nog in gebruik, maar in een groot deel zijn allemaal restaurants, cafées en clubs gekomen. Het is nog een beetje in opkomst, maar interessant. Bij PH Cafeen is regelmatig live muziek.

Flottenheimer – Skindergade 20 – Flottenheimer zit midden in het centrum. Je kunt daar kiezen voor een uitgebreide brunch (bestellen voor 13.00 uur) of iets anders van de uitgebreide lunchkaart.

Kopenhagen is vooral goed te verkennen op de fiets. In het centrum kun je fietsen huren. Het zou mooi zijn als dat in de toekomst ook in de buurt van Stay kan.

Comments are closed.