Romige linguine met prosciutto, citroen en basilicum

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vlees 1 comment

Deze snelle pasta heeft iets weg van een pasta carbonara. Alleen is deze saus wat luchtiger en frisser, een soort zomervariant. Dit komt door de crème fraîche en het citroensap. In plaats van prosciutto kun je ook stukjes zongedroogde tomaat gebruiken. Dit geeft ook een zoute bite, maar maakt de pasta vegetarisch.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | recept voor 4 personen |
• 350 – 400 g linguine • 90 g prosciutto • 1 el olijfolie • 2 eierdooiers • sap van 1 citroen • 3 el crème fraîche • 1 volle hand Parmezaanse kaas, geraspt • 1 hand basilicumblaadjes • versgemalen peper

Bereiding:

Kook de linguine gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Scheur de prosciutto in stukjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes prosciutto in een paar minuten knappeprig.

Klop de eierdooiers los met het citroensap en de crème fraîche. Breng het mengsel op smaak met wat versgemalen peper. Roer de Parmezaanse kaas door het mengsel.

Giet de linguine af en bewaar wat kookvocht. Doe de prosciutto, basilicumblaadjes en het eimengsel bij de linguine en schep alles goed om met een tang. Als de saus te dik is, kun je nog wat kookvocht toevoegen. Rasp bij het serveren eventueel nog wat Parmezaanse kaas over de pasta.

Gebaseerd op een recept van BBC GoodFood