Dal Baffo zit wel snor

Uit eten Comments are Disabled

Afgelopen vrijdagavond hebben wij heerlijk gegeten bij de nieuwe Groningse plaats te zijn: Dal Baffo. Via via had ik al gehoord dat dit nieuwe restaurant een aanrader is. Blijkbaar zijn meer mensen op de hoogte, want zelfs onze bekendste Groninger Jacques d’Ancona weet Dal Baffo al te vinden.

Dal Baffo betekent ‘Bij de snor’. Giampaolo Pintus is de eigenaar van zowel Dal Baffo in Emmen als Groningen en is inderdaad ook de trotse bezitter van een grote snor. Dal Baffo Groningen serveert geen pizza, maar wil ons laten kennis maken met de ‘echte’ Italiaanse keuken. Je kunt kiezen uit een aantal menus. Een menu kost €35,- en bestaat bijvoorbeeld uit 12 voorgerechtjes en dessert met koffie/thee. Of 7 voorgerechtjes, hoofdgerecht vlees/vis en dessert met koffie/thee. Verder weet je niet wat van tevoren wat je gaat krijgen. Je geeft aan wat je wel en niet lekker vindt en vervolgens wordt je tafel langzaam vol gezet met de lekkerste hapjes.

Wij kozen voor 7 voorgerechtjes en hoofdgerecht vis. De vis konden we uitzoeken in de vitrine en werd vervolgens bereid. De voorgerechtjes bestonden uit klassiekers als mozzarella-tomaat en vitello tonnato, maar bijvoorbeeld ook rolletjes bresaola gevuld met ricotta en kruiden. De gerechtjes waren allemaal erg vers en smakelijk. Ook de witte huiswijn is goed te drinken. De service was uitstekend. Giampaolo neemt het vak van gastheer serieus. We hoefden nooit lang te wachten, we kregen een glaasje prosecco van het huis en er werd netjes overlegd wanneer we verder wilden met de volgende gang. Alleen na afloop duurde het lang voordat we de gelegenheid kregen om de rekening te vragen. Maar misschien is dat wel naar goed Italiaans gebruik?

Aanvulling: op zaterdagavond weer bij Dal Baffo gegeten. Deze keer kregen we bijna allemaal andere voorgerechtjes, die weer erg lekker waren. De service was gister wat minder. Het was wat drukker in de zaak, dus het terras kreeg iets minder aandacht. De truc: als ze iets komen brengen, vraag dan meteen om een nieuwe glas wijn, peper en zout of de rekening.

Comments are closed.