Aziatische kipbroodjes

< 15 minuten, Hoofdgerechten, Lunch, Vlees 1 comment

In een vorige post schreef ik dat recepten lezen helpt tegen de honger. Dit roept blijkbaar wat vragen op. De meesten van jullie krijgen juist honger van het lezen van recepten. Het werkt bij mij als volgt. In eerste instantie roept het lezen van recepten honger op. Bij elk recept dat mij aanspreekt, denk ik ‘hmm, lekker, hier heb ik zin in’. Meestal proef ik dan zelfs al hoe het gaat smaken.

Uiteindelijk zorgt de overvloed van mogelijke gerechten er voor dat ik minder honger heb. Alles wat ik op dat moment ga maken, is namelijk minder lekker dan alle gerechten waar ik over gefantaseerd heb. En dan neem ik ineens genoegen met een simpele boterham. Misschien een beetje vreemd, maar het werkt al jaren 🙂 .

Voor dit gerecht kun je restjes kip of kalkoen gebruiken. Eigenlijk heb ik zelden restjes kip of kalkoen, dus ik heb eerst vijf biologische drumsticks gebakken en af laten koelen. Je kunt ook kiezen voor kipfilet of hele poten. Het vlees van de poten heeft vaak wat meer smaak en is malser.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten | 2-4 personen |
• 100 g mayonaise • 1 tl wasabipasta • 2 el ingelegde gemberplakjes • 1/2 el lichte sojasaus • 350 g gare kalkoen of kip, in stukjes gescheurd • 2 el koriander, grof gehakt • 1 baguette • handje gemengde sla • 1/2 rode ui, in dunne ringen

Bereiding:

Hak 1 el gemberplakjes grof. Meng dit met de mayonaise, wasabipasta en sojasaus. Schep de kip/kalkoen met de koriander door de mayonaise.

Snijd de baguette in vieren en snijd de broodjes open. Verdeel wat sla over de broodjes. Beleg met het kipmengsel, de ui en nog wat extra ingelegde gember.