Zalm en asperges met een snelle Hollandaise

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Sausjes, spreads en dips, Vis 3 comments

Een aantal weken geleden schreef ik over makreel met Hollandaise-dille-saus en hoe lastig het soms is om Hollandaise-saus te maken. Twee weken geleden kwam ik de ‘Easy Blender Hollandaise Sauce’ tegen bij Simply Recipes. De moeite waard om te proberen dacht ik zo. Samen met groene asperges, gekookte aardappels en gegrillde zalm.

Het maken van de saus ging erg eenvoudig. Ook al heeft mijn Magimix maar één snelheid, dat was geen enkel probleem. Het werd een mooie lobbige, lichtgele saus. Ik ging alleen bijna de mist in bij het opwarmen van de saus. De saus bleek nog een beetje na te garen op de bodem, nadat ik het steelpannetje op tafel had gezet. Volgende keer dus au bain-Marie of overschenken in een sauskom.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 4 personen |
• 500 g groene of witte asperges • 4 stukken vis (zalm of iets anders) • nieuwe aardappels, geschild
voor de Hollandaise: • 125 g roomboter • 3 eierdooiers • 1-2 el citroensap • snuf zout • snuf cayennepeper

Bereiding:

Maak de asperges schoon (witte asperges schillen + houtachtige uiteinden verwijderen, groene asperges alleen uiteinden verwijderen). Kook de aardappels gaar. Stoom de asperges in 5-10 minuten beetgaar boven de aardappels (als je een stoompan hebt). Grill of bak de vis.

Smelt de boter voor de Hollandaise-saus. Doe de eierdooiers, citroensap, zout en cayennepeper in de keukenmachine (blender). Mix de eierdooiers gedurende een halve minuut tot ze iets van kleur veranderen. Giet vervolgens druppel voor druppel de gesmolten boter erbij, terwijl je de keukenmachine laat draaien. Als alle boter is opgenomen kun je de machine uitzetten. Proef of er nog extra zout, peper of citroensap bij moet. Serveer de Hollandaise meteen of houdt hem au bain-Marie warm.

3 Comments

  1. Grappig! Vanochtend het recept van ‘Easy Blender Hollandaise Sauce’ overgenomen en toen eens op zoek gegaan naar ‘Nederlandstalige foodblogs’; kom ik toch wel niet hier uit! Ik neus even verder!

  2. dank je wel voor het recept. Ga ik vanavond klaarmaken, met witte asperges. Jammie

  3. Pingback: Easy Zucchini Recipes | kredietbanken.xyz