Eten in Berlijn

Blog, Uit eten 3 comments

Ik ben net terug van een paar dagen Berlijn. Het was mijn tweede bezoek aan deze fascinerende stad. Ik blijf me verbazen over de hoeveelheid graffiti en de leegstaande, vervallen panden (dit zorgt voor mooie foto’s). Aan de andere kant is het een stad met veel moderne architectuur en mooi opgeknapte wijken. Vooral het voormalige Oost-Berlijn is volop in ontwikkeling. Hippe restaurants, galeries en designers wisselen elkaar af.

Ik zal een paar adressen met jullie delen. We verbleven in Schoenhouse apartements in Prenzlauer berg. Nieuwe appartementen, ideaal gelegen tussen Mitte en Prenzlauer berg. De recensies voor deze appartementen waren goed, maar het is altijd afwachten waar je terecht komt. Maar de recencies waren niet voor niets positief. Het enige nadeel was dat het appartement gehorig is (de rekken van de wasserij maken erg veel herrie op de plavuizen). Toch heb ik ‘s nachts geen last van herrie gehad.


Eten in Berlijn weergeven op een grotere kaart

Voor een goed ontbijt kun je terecht bij Bar Gagarin (zie bovenste foto). Als je kiest voor een fruhstück Gagarin, dan hoef je tot aan het diner niets meer te eten. Bar Gagarin is gelegen aan een idyllisch pleintje met een watertoren. In 1933 was dit pleintje een stuk minder idyllisch. De nazi’s gebruikten het terrein toen als (klein) concentratiekamp.

Een andere goede plek voor een ontbijt of lunch is Barcomi’s Deli. De deli ligt verscholen in een hofje, dus je moet wel goed zoeken. Maar het zoeken wordt beloond met cheesecake, bagels en heerlijke koffie. Een aanrader.

In Berlijn hoor je ook een befaamde curryworst te eten. Dit kan onder andere op de zondagse markt op Kollwitzplatz en in de Kollwitzstrasse. Op deze markt is nog veel meer lekkers te krijgen. Je struikelt hier wel over de lege kinderwagens (de kinderen zitten ondertussen in de draaimolen of op een pony). Helemaal lekker snacken was de pommes mit trüffel.

Café November is een gemütlich eetcafé waar je terecht kunt voor een prima schnitzel en andere eenvoudige, maar smakelijke gerechten. De sfeer is er goed en de bediening vriendelijk.

Een stukje verder lopen, maar zeer de moeite waard is ‘The bird’. Tenminste als je van burgers, steak en rockers houdt. De steaks kun je niet kleiner krijgen dan 400g. Je mag hem gelukkig wel met iemand delen. De menukaart bevat de volgende oproep:

“PLEASE…At least TRY eating the damn burger with your hands. All you uptight people with your forks and your knives are driving us crazy. And for God’s sake don’t order your meat well done.”

P.S. de rockers zijn minder eng dan ze lijken. Reserveren is wel aanbevolen. En nog een tip: kies nooit voor napalm chicken wings. Hot is meer dan hot genoeg (ik zou zelfs voor mild gaan).

3 Comments

 1. Hé Maaike, jij bent ook overal te vinden, he? 🙂 Nu zag ik je weer op Twitter.
  En in Berlijn dus in levende lijve. Ben jaloers!!
  Tip voor je als je een volgende keer gaat: cafe-restaurant Mola aan de Wittenbergplatz (tegenover de KDW). Super eten en super bediening.

  Maar als je écht een goede sfeer wilt, dan moet je deze eens proberen… 😉

  http://picasaweb.google.nl/Martijn.Daale/JeroenErikEnIkInBerlijn2009#5298720068320054162

 2. Heb je die frites ook echt opgegeten???? Brrr…..

 3. Tuurlijk heb ik die ook echt opgegeten! Tot de laatste frites aan toe!