Italiaanse stoofschotel met worst en borlottibonen

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vlees 6 comments

Dat is ook dom. Ik wilde dit recept posten en terwijl ik aan het schrijven ben, kan ik ineens niet meer bedenken of ik 1 of 2 blikken borlottibonen en cherrytomaten heb gebruikt. Vorige week maandag gingen Imke en ik naar Zumba. De les begon pas om 8 uur, dus we hadden nog ruim de tijd om te eten. Ik wilde een niet te zware maaltijd maken, want dat komt het sporten niet ten goede. Deze stoofschotel stond op BBC GoodFood en met minder dan 350 kcal per portie leek dit gerecht mij wel geschikt.

borlotti_stoof

Het recept gaat uit van twee personen. Wij waren met z’n drieën, maar met wat extra brood en sperziebonen moest het ook wel voldoende zijn. Nu probeer ik mij te herinneren wat ik in Basarz gedaan heb. Ik weet nog dat ik dacht, ‘hé, ze hebben alleen maar kleine blikken bonen en cherrytomaten’. Waarschijnlijk heb ik er toen twee van elk gepakt, omdat ik er vanuit ging dat er een groot blik in het gerecht ging. Ik verbaasde me al dat we nog ruim eten over hadden nadat we hadden opgeschept.

Houd onderstaande hoeveelheid aan voor 2 personen. Met een extra blik bonen en cherrytomaten en 200 g sperziebonen is het ruim genoeg voor 3 à 4 personen. Voeg eventueel nog extra worst toe, maar dat is niet per se nodig.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• 2 Italiaanse worstjes of (biologische) braadworsten • 1 ui, gesnipperd • 1 teentje knoflook, gesnipperd • 1/2 tl venkelzaad • een snuf chilivlokken • 1 blik cherrytomaten (400 g) • 1 blik borlottibonen (400 g), afgespoeld • 100 g sperziebonen, in stukken

Bereiding:

Haal het worstvlees uit de worsten en draai er kleine gehaktballetjes van. Verwarm een braadpan en bak de worstballetjes in een klein beetje olie bruin. Schep de balletjes uit de pan en fruit de ui en knoflook samen met de venkelzaadjes en de chilivlokken gedurende 5 minuten op laag vuur.

Voeg de cherrytomaten en 250 ml water of bouillon toe. Breng aan de kook en voeg de sperziebonen, borlottibonen en worstballetjes toe. Laat 5-10 minuten koken tot de sperziebonen gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en serveer. Lekker met wat knapperig brood.

Recept van BBC GoodFood

6 Comments

  1. Denk je dat het ook met verse kerstomaatjes gaat slagen? En moeten die dan eerst van hun velletje worden ontdaan? Ik zou namelijk niet weten waar ik de ingeblikte variant vandaan zou moeten halen…

  2. Klinkt heerlijk dat testen we volgende week meteen uit!

    Ow en RJ ik werk vaak met ingeblikte cherrytomaten. Ik zou ze niet vervangen door echte. Je vind ingeblikte cherrytomaten bij de overige bliktomaten in de meeste supermarkten.

  3. @Silke: de Veluwse supermarkten – daar heb je het al – die ik noodgedwongen frequenteer bieden een keuze uit ‘hele tomaten in blik’ en ‘blokjes tomaten in blik’.

    Aan ingeblikte kerstomaatjes zal hier wel weer geen behoefte (en dus geen vraag naar) zijn…

  4. Ingeblikte kerstomaatjes zijn verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel

  5. Als vervanging zou ik dan tomatenblokjes gebruiken. De cherrytomaten in blik, koop ik bij een Italiaanse winkel. Maar die moet er natuurlijk maar net zijn.

  6. Pingback: Italiaanse stoofschotel & La Vigna Chianti - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food