App update

Blog 2 comments

Sinds enige weken is er een nieuw iPhone applicatie: Jamie Oliver ’20 min meals’. De applicatie werd meteen een grote hit in de Appstore. Hij staat op dit moment op nummer 7 in de lijst van applicaties die het meeste geld hebben opgebracht. De applicatie krijgt ook een hoge waardering, dus ik werd meteen nieuwsgierig.
Jamie_app jamie_app_2
Voor € 5,99 kun je de app downloaden. Je krijgt hiervoor 50 recepten die minder dan 20 minuten de tijd kosten om te maken. Per recept wordt aangegeven welke ingrediënten je nodig hebt en deze kun je toevoegen aan een boodschappenlijst. Het recept wordt stap voor stap uitgelegd met tekst en plaatjes. Ook wordt je verwezen naar ‘handige’ filmpjes waarin je een avocado leert snijden of een biefstuk leert bakken.

De app ziet er heel mooi uit en maakt goed gebruik van de mogelijkheden van een iPhone. Tekst, beeld en geluiden worden mooi afgewisseld. Ook kun je ingrediënten op je boodschappenlijst wegstrepen met een vingerbeweging. De makers hebben goed nagedacht over deze applicatie. Wat ik wel een minpunt vind, is dat de recepten niet heel goed te lezen zijn. Ze zijn opgeknipt in heel veel kleine stapjes. Dit maakt het moeilijk om het recept te overzien. Eigenlijk ben ik wel een beetje jaloers, zo’n app zou ik ook wel van mijn site willen hebben. Maar ja, wie wil hem voor mij maken?

Al met al vooral een mooie applicatie, maar of ik hem nou veel ga gebruiken…

Tags

2 Comments

  1. Ik zag dat allerhande/albert heijn ook zo’n applicatie heeft nu voor haar recepten. Appie noemen ze het 😀
    http://www.ah.nl/appie

    Ik baalde even dat ik geen iPhone heb want het ziet er goed uit!

  2. Dag Ioni,

    Appie heb ik ook reeds. Binnenkort een App update over Appie.