Penne met paddestoelen en kip

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vlees 4 comments

Deze penne met paddestoelen en kip eet ik regelmatig. Het oorspronkelijk recept is met madeira en fazant. Fazantfilet is echter niet iets wat bij een doorsnee supermarkt te vinden is en als student ging ik ook liever voor het goedkopere alternatief kipfilet. Bij de ‘Nieuwe Weme’ ontbrak ook de madeira in het assortiment. Struinend door mijn koelkast stuitte ik op oestersaus. Dan dat maar als smaakmaker door de saus.

pasta_madeira

Het bleek uiteindelijk een goede combinatie kip, prei, paddestoelen, oestersaus en crème fraîche. Het gerecht heeft al een heel aantal jaar doorstaan. Misschien toch nog eens het orgineel met fazant en maidera proberen. Al denk ik dat ik bij deze variant blijf.

Een jaar geleden: Ik was erbij!
Twee jaar geleden: Eén pompoen, twee gerechten


Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 3-4 personen |
• 2 (biologische) kipfilets • 1 prei, in dunne ringen • 250 gemengde paddestoelen (oesterzwammen en kastanjechampignons) • 1 el olijfolie • 2-3 el oestersaus • 125 ml crème fraîche • 250 g (volkoren) penne • peper en zout

Bereiding:

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukjes en schep de kipfilet om met de preiringen. Snijd de kastanjechampignons in vieren en scheur de oesterzwammen in stukken. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de paddestoelen op hoog vuur bruin. Schep de paddestoelen uit de pan.

Roerbak de kipfilet met de preiringen. Voeg na 5 minuten de paddestoelen toe. Giet de oestersaus bij de kip. Meng alles goed door. Schep de crème fraîche in de pan en schep alles nog eens goed om. Warm even goed door en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de penne.

4 Comments

  1. …en een ordentelijke kipfilet is wèl bij de supermarkt te vinden?

  2. Euhm, good point. Al moet ik zeggen dat het bij AH wel beter geworden is met de keuze voor scharrel of biologische kipfilet.

  3. …en ‘duurzaam’ en ‘vrije uitloop’ of wat ze er verder nog voor verwarrende termen voor wisten te bedenken op die Zaanse marketingafdeling.

    Maaike, ga voor gevogelte nou gewoon naar een goeie poelier (kun je daar meteen die felbegeerde fazantfilet kopen).

    Smaakt beter, voelt beter, is beter…

  4. Helaas geen poelier open op dinsdagavond, maar toch lekker dit recept!