Ik was erbij!

Blog 5 comments

Ik kan het niet laten. Ik moet jullie even laten weten dat ik hier bij was.


Afgelopen week ben ik met een studiereis naar Orlando FL geweest. Op woensdagavond waren Clinton en Obama in Kissimmee (iets ten zuiden van Orlando). Deze kans wilde ik niet aan me voorbij laten gaan. Het was een enorme happening. Op weg naar Osceola Heritage Park was het niet echt druk, dus we vroegen ons af of we wel goed zaten. Daar aangekomen bleek er een rij te staan die uitgroeide tot 2 km (ik heb het nagemeten op www.afstandmeten.nl). Gelukig begonnen wij op 1,5 km. Het was een rij van 2-3 mensen breed die (zonder hekken) zigzagde over de parkeerplaats en langs meerdere gebouwen. Wat ik opmerkelijk vond, is dat iedereen netjes in de rij bleef staan en niemand (uitzonderingen daargelaten) probeerde voor te kruipen. Na twee uur in de rij kwamen we op het veld waar het zich allemaal zou gaan afspelen. Na een aantal typisch Amerikaans tradities (The Pledge of Allegiance to the United States flag, het volkslied en een gebed) werden we toegesproken door Jimmy Smits (wie kent hem niet), een congreswoman en een senator. Daarna was het tijd voor Obama en Clinton. Zie de filmpjes voor het verhaal. Het publiek was enorm enthousiast en iedereen deed mee ‘Yes we can!’. Dat zie ik Wouter Bos samen met Wim Kok nog niet voor elkaar krijgen. Een onvergetelijke ervaring. Nu maar hopen dat hij gaat winnen morgen.

Deel twee


Deel drie heb ik nog niet gevonden, maar staat ook nog wel ergens op Youtube.

5 Comments

  1. Fantastisch Maaike, dat je hier bij was. Hele aparte ervaring lijkt me. Blij toch weer dat je thuis bent.

  2. Erg grappig inderdaad dat Amerikanen zo rustig in de rij blijven staan. We hebben dit meerdere malen meegemaakt en staan er steeds met verbazing te kijken.
    In Nederland proberen we het concertgebouw uit te komen door met 200 man een deur van 2 meter breed tegelijk te passeren…
    Vanavond wakker blijven? Gobama!

  3. Geweldig om mee te maken Maaike. Ik heb geprobeerd wakker te blijven, maar werd ‘s morgens wakker bij toespraak van B.O. verder ga ik weer eens kijken naar je recepten.Liefs en gr. aan Bas. ook van Ton natuurlijk.

  4. Wauw, heb je ze nog een handje kunnen geven? 😉

  5. Dat helaas niet. Komt nog misschien 😉